Italiensk fotball

Ukens Lega Pro-lag: Pro Patria

Marco Grosselle guider oss gjennom Lega pro

19-09-2008 Rune Opstad
Fotballitalia ønsker å skrive om mer enn bare Ronaldinho, Roma og Reggina. Det skjer mye spennende i lavere divisjoner også. Marco Grosselle retter i denne artikkelen fokuset mot en gammel storklubb - Pro Patria.
Pro Patria har vunnet sine tre første kamper i Lega Pros førstedivisjon avdeling A. På rad og rekke har de slått Monza 4-0, Lecco 1-0 og Reggiana 3-1 (borte).

Pro Patria skulle aldri ha spilt i denne divisjonen, sist vår tapte de nemlig gjennom play-off retten til å spille i førstedivisjon. Imidlertid valgte det italienske fotballforbundet å erstatte de tre lagene som gikk konkurs (Lucchese, Spezia og Massese) med blant andre Pro Patria. Det trekløveret spiller i dag i Serie D (den øverste amatørserien).

I løpet av sommeren har det skjedd store endringer i Pro Patria. Den nye presidenten har tatt med seg en ny trener og tyve (!) nye spillere inn i klubben. Bare Dalla Bona er igjen av de gamle spillerne. Ikke rart at supporterne drømmer om å et opprykk til Serie B - laget spiller desidert den beste fotballen i serien for tiden. Så spørst det om det varer sesongen ut.

Pro Patria er en velkjent klubb i Italia. Rundt den andre verdenskrig fikk klubben totalt seksten sesonger i Serie A. Men i nyere tid har klubben vaket mellom Serie B og (gamle) Serie C. Byen de er basert i er Busto Arsizio. Den ligger ikke langt fra Milano og Varese, og har 82 000 innbyggere.

De er også kjent for de som i Italia er meget uvanlige drakter, nemlig hvite og blå horisontale striper - ikke ulikt engelske QPR.