Italiensk fotball

UEFA: Fiorentina møter AEK i Hellas

28-11-2007 Rune Opstad
Fiorentina leder sin gruppe i UEFA-cupen, men nå venter en vanskelig kamp i Athen mot AEK. I den andre kampen tar Elfsborg imot Mlada Boleslav.
Fiorentina begynte med uavgjort borte mot spanske Villarreal, og fulgte opp med å knuse Elfsborg på hjemmebane. Dermed leder de gruppen sammen med spanjolene.

AEK ble i sin tid (1924) etablert av greske flyktninger fra Istanbul. Klubben vokste etterhvert til å bli et av de viktigste lagene i gresk toppfotball, det har likevel gått 5 år siden den siste pokalen. I 2002 vant laget den greske cupen. De siste årene har AEK levd i skyggen av Olympiakos, men denne sesongen har de inntatt topplassen sålangt. Den argentinske spissen Ismael "Zoro" Blanco er klubbens toppscorer med seks mål i serien. Traianos Dellas er kaptein, mange vil huske ham fra spill i Roma og Perugia. De fleste vil også huske Rivaldo (Barcelona 1997-2002, Milan 2002-2003). Spanjolen Llorenç Serra Ferrer er lagets trener, han har tidligere trent lag som Barcelona (2000-2001) og Real Betis (vant den spanske cupen i 2005).

Fiorentina har også startet sesongen bra, selv om de gjennomførte en heller traurig generalprøve mot Reggina på søndag. Femteplass så langt, og de er ikke langt bak serieleder Inter. Lagene møtes forøvrig i Firenze på søndag.

Prandelli har så og si full spillergruppe å velge fra når han skal ta ut laget til torsdagens kamp. De eneste usikre kortene er Santana og Ujfalusi.