Italiensk fotball

UEFA-cup: gruppespillets første runde

22-10-2008 Rune Opstad
Tre italienske lag kvalifiserte seg til UEFA-cupens gruppespill. Vi tar en liten kikk på den første runden.
Torsdag 23. oktober starter gruppespillet i UEFA-cupen. Selv om dette havner litt i skyggen av storebror "Champions League", så er det mange interessante oppgjør.

Udinese - Tottenham (avspark kl. 19.10)
Tottenham skulle erobre en Champions League-plass denne sesongen, men har skuffet kapitalt. Klubben føler på tapet av Berbatov og Keane. Udinese derimot ligger helt i toppen av Serie A, rett bak "umulige" Inter. Udine-klubben kan få en god start på sitt gruppespill.

Andre kamp i gruppe d: Dinamo Zagreb - NEC


Heerenveen - Milan (avspark kl. 20.45)
Milan møter "norske" Heerenveen under ledelse av Trond Sollid i sin første kamp. Grindheim scoret mål for hjemmelaget i siste serierunde, men får adskillig tøffere motstand her. Heerenveen har plassert seg rett under toppen av tabellen i Eredivisie så langt denne sesongen, men er en hard nøtt hjemme på intime Abe Lenstra Stadion.

Andre kamp i gruppe e: Braga - Portsmouth


Partizan - Sampdoria (avspark kl. 21.00)
Sampdoria må ha kommet i den vanskeligste gruppen noensinne i UEFA-cupen. Her er det kvalitet i alle ledd, og laget er derfor helt avhengig av en god start. Fudbalski Klub Partizan har 19 nasjonale ligamesterskap og 9 nasjonal cuptriumfer, og var opprinnelig hærens lag i Jugoslavia. Laget spiller i dag i den serbiske serien. Stadion Partizanas kapasitet er på 32 700 tilskuere, og klubben har en entusiastisk supporterskare. Laget leder Meridian Superliga, syv poeng foran Vojvodina.

Andre kamp i gruppe c: Sevilla - Stuttgart