Italiensk fotball

Tippekampen runde 36

01-05-2008 Ove Opstad
Det gikk riktig så bra med tippingen sist runde. Ove fikk inn begge sine rekker: Inter og Juve på en rekke (odds:1,82) og Reggina og Udinese på den andre (odds: 3,75). Rune fikk inn sin sikkerkamp i Inter. Kommende helgs runde inneholder mange jevne og dramatiske kamper, men vi satser uansett friskt på nye tips.
"Sikre":
Rune:
Lazio - Palermo H 2,50
Palermo utrolig tannløse på hjemmebane sist helg, men nå er Amauri tilbake. Palermo har en meget dårlig historie borte denne sesongen (3-3-10). Lazio ujevne, noe som gjør at Rossi sitter usikkert i sjefsstolen, Zico kan være på vei til sommeren. Tror likevel at hjemmelaget fikser dette.

Ove:
Siena - Juventus B 1,50

Juventus bruker å banke Siena i innbyrdes oppgjør (7 strake seire) og har mange matchvinnere for tiden. Det er en viss fare for poengdeling (Siena har delt poengene i 5 av de siste 7 kampene), men Juve har tross alt vunnet sine 4 siste kamper. Liten sjanse for at Siena rykker ned, men de vil nok være på den sikre siden ved å kjempe hardt for poengene mot Juve. 1,50 i odds er noe skralt, men i en svært tett runde er Juve etter min mening den største favoritten.

"Sjansen":
Rune:
Catania - Reggina H 2,10
Empoli - Udinese H 1,95
Odds: 4,10

Uhyre viktig kamp på Sicilia, hvor Catania har tatt det meste av sine poeng. Reggina på sin side reiser over Messina-stredet med 0-7-10, dsv uten en eneste borteseier så langt. Jeg tror Catania berger ny kontrakt på søndag. Empoli sliter også i bunnen, mens Udinese er i ferd med å miste sjansen til å spille i Europa neste sesong. Tror hjemmelaget vil ofre liv og lemmer, men litt usikkert hvem som eventuelt skal score for toscanerne.

Ove:
Catania - Reggina H 2,10
AC Milan - Inter U 3,00
Odds: 6,30

Catania kan trolig sikre plassen i Serie A med seier hjemme mot Reggina. Dette blir en tøff kamp, men Catania her hevet seg på hjemmebane. I sine 2 siste kamper har de banket Napoli 3-0 og Lazio 1-0. Reggina på sin side har ikke vunnet på bortebane denne sesongen og står med 3 strake tap. Siste bortekamp endte med stygge 1-5 mot AC Milan. Ingen av lagene sliter med skader eller suspensjoner. Inter kan fort være seriemester med ett poeng mot AC Milan siden Roma har en knalltøff bortekamp mot formlaget Sampdoria. Kampene mellom Milano-lagene ender sjelden i poengdeling og det vil nok bli dramatikk underveis, men likevel har undertegnede en følelse av at Inter kan unngå tap. Gazzetta tror forøvrig at Inzaghi starter som ensom spiss for Milan, mens Cruz og Crespo blir tildelt spissplassene hos Inter. Cambiasso og Vieira bør kunne stabilisere midtbanen til Inter, mens Balotelli (Inter) og Pato (Milan) må finne seg i starte på benken.