Italiensk fotball

Tippekampen runde 34

18-04-2008 Ove Opstad
Palermo og Inter vant henholdsvis mot Catania og Fiorentina sist helg og sørget for en odds på 3,56 på Oves sikker-rekke. Ellers var det små marginer som gjorde at de andre rekkene ikke gikk inn, noe som var greit i en helg der det var svært få store favoritter.
"Sikre":
Rune:
Roma - Livorno H 1,22
Milan - Reggina H 1,30
Odds: 1,59

Ikke akkurat høye odds, men desto sikrere. Roma har en meget god hjemmestatistikk, mens Livorno verken har en god form eller bortestatistikk. I tillegg mangler Tavano. Roma derimot har nok spillere som kan score. Vant 2-0 sist sesong. Inzaghi med to mål mot Juventus sist, og får sikkert starte kampen mot Reggina også. Sannsynligvis får han Seedorf og Kaka i "ryggen". Milan vant tilsvarende oppgjør 3-1 sist. Reggina slo Sampdoria 1-0 sist, men det var deres første seier på de siste fem. Kan Brienza redde nye poeng for Reggina? Nei, tror vi.

Ove:
Roma - Livorno H 1,22
Torino - Inter B 1,57
Odds: 1,92

Livorno bunner både tabellen og formtabellen og det var lett å se hvorfor i 1-2 tapet mot Cagliari sist helg. Utover i kampen kunne Cagliari lett å scoret både 3 og 4 mål til. Roma snudde kampen mot Udinese og viste klasse i angrepsspillet. De har også for vane å banke Livorno på hjemmebane. I tillegg til skadene mangler Inter en suspendert Vieira og det kan skape problemer på søndag. Likevel bør det holde mot et Torino lag som har tapt 5 av de siste 6 kampene. Inter viste tegn til fremgang mot Fiorentina og Balotelli er en spiller for fremtiden. Torino sliter også med mannskapet og har hele 7 mann ute gjennom skader og suspensjoner. Inter har vunnet de siste 5 kampene mot Torino og har ikke tapt mot dem siden 1994.


"Sjansen":
Rune:
Parma - Napoli U 3,40
Siena - Genoa H 2,62
Odds: 8,90

Både Siena og Genoa er i god form. Siena har 4 uavgjort og en seier på de siste fem kampene. Genoa har vunnet tre av de fem siste. Uavgjort er et godt alternativ (2,05 i odds). Parma var fryktelig svake mot Juventus på onsdag, i tillegg mangler de mange sentrale spillere. Napoli har vunnet tre av sine fem siste, og kan ta poeng fra et nervøst Parma-lag.

Ove:
Cagliari - Empoli H 2,00
AC Milan - Reggina H 1,30
Odds: 2,6

Hjemmelaget er i form og har tatt poeng både mot Roma og Sampdoria. Acquafresca er en av flere spillere som overbeviser for tiden og et bortesvakt Empoli (3-2-11) skal få nok å stri med i dette oppgjøret. Giovinco scoret et fantastisk mål sist helg og han er nok den største trusselen mot hjemmelaget. Bonera er naturligvis utestengt mot Reggina etter sin hodeløse takling sist helg - verre er det kanskje at Ambrosini også er suspendert. Nesta er tilbake og det bør tette bakover. Han har stort vært solid i et lag som har sviktet stort denne sesongen. Fiorentina kan fort ta 3 poeng hjemme mot Palermo, så her er det vinn eller forsvinn for Milan i forhold til Champions League spill neste sesong. Det er verdt å merke seg at Brienza nå er oppe i 8 mål for Reggina, det er ett mål mer enn Amoruso.