Italiensk fotball

Tippekampen runde 33

10-04-2008 Ove Opstad
Begge våre "sikrerekker" gikk inn forrige helg, Runes til 2,11 i odds og Oves til 2,37. Verre gikk det med våre "sjanserekker" siden Torino tapte hjemme mot formsvake Empoli, etter at Empoli scoret vinnermålet sekunder før slutt. Nå er det nye helg og nye sjanser.
"Sikre":
Rune:
Lazio - Siena H 2,10
Odds: 2,10

Sikker, og sikker. Inter er eneste lag som har under 2,00 i odds på hjemmeseier. Er ikke helt sikker på dem, så jeg velger Lazio som begynner å få fart på angrepsrekken sin. Binchi, Pandev og Rocchi lukter svidd (selv om førstnevnte sannsynligvis må stå over denne kampen). Lazio har slått Livorno og Roma, og spilt uavgjort mot Inter i sine tre siste hjemmekamper. Siena plukker jevnlig bortepoeng, men her blir Lazio for sterke.

Ove:
Palermo - Catania H 2,20
Inter - Fiorentina H 1,62
Odds: 3,56

Fryktelig vanskelig tippehelg, men Palermo bør vinne mot et Catania lag som er vaksinert mot å score mål - særlig på bortebane. Palermo var tidvis gode mot Juve og bør bygge videre på dette. Catania har 0 poeng og 3-10 på de to siste tilsvarende oppgjørene. Fiorentina sliter med borteformen og har i tillegg en tøff kamp i Nederland på torsdag. Inter sliter de også, men hjemme har det stort sett ordnet seg. Inter vant tilsvarende oppgjør 3-1 sist sesong."Sjansen":
Rune:
Reggina - Sampdoria U 3,00
Palermo - Catania H 2,20
Odds: 6,6

Palermos seier mot Juve sist helg var nok av det litt heldige slaget, men sicilianerne viste også mye positivt (selvfølgelig mest i første omgang). Zenga fikk en pangstart som Catania trener sist helg, men vi har en mistanke om at de raskt kan komme ned på jorden igjen. Reggina sliter helt nederst på tabellen, men gjør seg sjelden helt bort. Hjemmelaget sliter med å avgjøre kamper, men kan slite seg til 1 poeng her? Småpene 6,6 i odds på en dobbel.


Ove:
Lazio - Siena U 2,85
Juventus - AC Milan U 3,05
Odds: 8,7

Lazio har delt poeng i 4 av de siste 7 kampene, mens Siena har gjort det tilsvarende 3 ganger. Siena scorer ikke mye borte, men slipper ikke inn så mange heller. 0-4 tapet mot Reggina var derfor et unntak. Hjemmelaget har fortsatt en lang skadeliste: Del Nero, Firmani, Behrami, Bianchi, Mudingayi og Siviglia er alle skadet. Kampen sist sesong endte 1-1. Prestisjeoppgjør i Torino og ingen er interessert i å tape. 4 av de siste 7 oppgjørene mellom lagene har endt med uavgjort, de siste 2 med 0-0. Milan er bedre borte enn hjemme og det passer bra når de møter Juve. Hjemmelaget mangler Zanetti, mens Pato, Nesta og Kaladze er noen av dem som mangler for bortelaget.