Italiensk fotball

Tippekampen runde 32

04-04-2008 Ove Opstad
Rune fikk inn "sjanserekka" sist helg til fine 6,20 i odds. Det ble nemlig Uavgjort mellom Lazio og Inter i tillegg til at Genoa banket Reggina. Her kommer helgens tips.
"Sikre":
Rune:
AC Milan - Cagliari H 1,36
Roma - Genoa H 1,55
Odds: 2,11

AC Milan sviktet oss stygt sist med 1-2 hjemme på San Siro mot lille Atalanta. Cagliari er ikke ett av de tre lagene som ikke har vunnet borte denne sesongen, men har kun èn trepoenger. Milans tabbekvote er likevel oppbrukt for lengst, Fiorentina ligger fire poeng foran på den fjerde Champions League plassen. Udinese er ett poeng foran, mens Sampdoria ligger bak bare på målforskjell. Likevel, Cagliari er ett av formlagene og greidde 1-1 hjemme på Sardinia mot Roma sist helg. Roma gikk på en frustrende smell mot United i tirsdag, men må nullstille og kjempe seg opp i ryggen til Inter om sistnevnte avgir poeng i Bergamo.

Ove:
Fiorentina - Reggina H 1,50
Sampdoria - Livorno H 1.57
Odds: 2,37

Fiorentina er knallsterke på hjemmebane og selv med UEFA-cup spill på torsdag mot PSV i bena bør de banke Reggina i helgens kamp. I de siste hjemmekampene har Fiorentina slått både Lazio og Genoa, mens Reggina i helgen tapte 0-2 mot Genoa. Fiorentina vinner "alltid" hjemme mot Reggina - sist sesong 3-0. Sampdoria er nå formlaget i Serie A og til helgen er også Bellucci og Cassano tilbake. Mens Sampdoria har vunnet 4 av sine siste 6 kamper har Livorno nå 4 strake tap på bortebane. Tradisjonelt sett har hjemmelaget godt tak på disse oppgjørene.

"Sjansen":
Rune:
Torino - Empoli U 3,10
Fiorentina - Reggina H 1,50
Odds: 4,65

Jeg tar en kjempesjanse og satser på at Empoli holder "uavgjortspesialist" Torino til, ja nettopp, uavgjort. Empoli har samlet 8 bortepoeng borte, det er mer enn de fleste av de andre bunnlagene. Toscanerne må skjerpe seg betraktelig for å unngå Serie B spill neste sesong. For å veie opp, blir Fiorentina kamp nummer to. Reggina med 0-7-8 i bortebagasjen, og Fiorentina kan det med hjemmebane.


Ove:
Torino - Empoli H 1,85
Roma - Genoa H 1,55
Odds: 2,87

Empoli har gått målløse av banen i 4 av de siste 7 kampene og ligger nå helt i bunnen både av tabellen og formtabellen. Torino sliter også med sitt, men bør benytte den sjansen til å distansere seg fra bunnstriden. Torino vant 2-1 borte mot Catania sist helg, mens Empoli tapte 0-2 hjemme mot formlaget Sampdoria. 1-0 til Torino sist sesong. Roma er knallsterke hjemme (12-2-1) og skal kunne bite godt fra seg selv uten Totti. Hjemmelaget har alt å spille for siden Inter har en tøff kamp i Bergamo. Genoa har igjen fått en oppsving, men har likevel tapt 2 av sine 3 siste bortekamper. Roma vant 1-0 borte mot Genoa i november. Pizarro er suspendert foran denne kampen.