Italiensk fotball

Tippekampen - runde 30

20-03-2008 Rune Opstad
Sist fredag gikk tre av våre fire rekker inn, så det er med stor selvtillit vi plukker ut de kampene vi har mest tro på i den 30. serierunden.
Sist runde gikk både Rune og Oves "sikre" inn med henholdvis 2,32 og 2,69 i odds. Rune fikk også inn sin "sjanse" dobbel med 5,51 i odds. Ove var 7 minutter fra å få inn sin dobbel med 4,65 i odds. Så det kan faktisk lønne seg å lese fotballitalia.com.

"Sikre":
Rune:
Roma - Empoli H 1,28
Sampdoria - Cagliari H 1,53
Odds: 1,96

Roma mistet mye av troen på et nytt seriemesterskap med tapet mot byrival Lazio på onsdag. Empoli greidde 0-0 hjemme mot Juve samme dag, men borte er historien ganske så trist. Cagliari har fått heng i kampen om å overleve i Serie A, men Sampdoria greier seg ofte bra hjemme i Genoa. Og nå er Bellucci tilbakake for fullt.

Ove:
Udinese - Livorno H 1.70
Roma - Empoli H 1.28
Odds: 2.18

Siste sjanse for Roma til helgen. Det er ikke utenkelig at Juve kan ta poeng fra Inter, og da må Roma benytte sjansen til å banke et Empoli lag som sliter på bunnen av formtabellen. Empoli klarte likevel 0-0 i et kjedelig oppgjør mot Juventus. Mexes og Aquilani må stå over grunnet suspensjoner, men Roma har gode erstattere. Både Udinese og Livorno sliter med skader, og Tavano må trolig stå over igjen. Udinese har 2-2-0 på siste 4 kamper og spissrekken bør kunne avgjøre kampen mot et Livorno lag som står med 3 strake bortetap.


"Sjansen":
Rune:
Atalanta - Catania H 1,90
Palermo - Genoa H 2,05
Odds: 3,90

Genoa med uavgjort mot Inter sist, mens Palermo roter videre. Zamparini uttalte tidligere i uken at treneren nå har 60% sjansen til å bli sittende. Vi tror den kan øke til 65% med seier over Genoa. Catania tar knapt poeng borte, mens Doni har en inspirerende sesong i Bergamo.

Ove:
Sampdoria - Cagliari H 1.53
Atalanta - Catania H 1.90
Odds: 2,90

Sampdoria snuser på en Champions League plass (5 poeng bak Fiorentina) og bør slå et bortesvakt Cagliari. Hjemmelaget må fortsatt klare seg uten Cassano, men har flere spillere som har stått frem i hans fravær, for eksempel Maggio. Mønsteret til Atalanta har vært å vinne hjemme og tape borte. Nå venter et Catania lag ute av form. Catania har tapt 10 bortekamper på rad i serien og har dermed ikke tatt et "bortepoeng" siden 1-1 kampen mot Torino 11. november.