Italiensk fotball

Tippekampen: Runde 24

21-02-2008 Ove Opstad
Hederlige 6 rette sist helg, men nå er det nye utfordringer. De store oppgjørene denne helgen må vel sies å være Roma - Fiorentina og Sampdoria - Inter.
Atalanta - Siena
H. Hjemmelaget er kronisk ustabile, men plukker likevel med seg poeng. Unngår stort sett tap på hjemmebane, men spiller en del uavgjort. Har en del skader, men de sentrale offensive spillerne er med i denne kampen. Siena har mange knepne bortetap etter årsskiftet, og de har kommet mot gode lag som Juve, Sampdoria og AC Milan. Dette blir jevnt, men en liten fordel Aalanta.

Cagliari - Lazio
B. Hjemmelaget fortsatt på bunn, men har startet å plukke poeng. Sist helg ble det likevel en ny nedtur med 1-2 borte mot Palermo. Lazio er i form og har vunnet 3 av sine 4 siste kamper i serien. Sist helg ble Atalanta feid av banen med hele 3-0. Skadelisten til Lazio har krympet betraktelig, men Zauri og Mutarelli er fortsatt ute. Lazio er gjerrige på bortebane og bør klare minst ett poeng.

Empoli - Catania
H. Bortelaget er nå på bunnen av formtabellen etter 0-2-4 på siste 6 kamper. Laget har 6 strake tap på bortebane. Empoli har hevet seg etter en forferdelig periode. Først ble Lazio slått 1-0 på hjemmebane, og sist helg ble det hele 3-1 borte mot Napoli. Verre er det at Empoli må klare seg uten en skadet Pozzi (7 mål på 17 kamper). Det betyr at hjemmelaget må stole på Giovinco, Vannucchi og Saudati som alle står med 3 mål så langt i serien. Lille Giovinco har vært solid for Empoli på midtbanen denne sesongen, og står med et poengsnitt på 6.24 hos Gazzetta.


Livorno - Napoli
U. Napoli fikk seg ny nedtur med 1-3 hjemme mot Empoli. Det betyr 1-1-4 på de siste 6 kampene. Livorno har også falt mer tilbake til gamle synder og står med 1-2-3 på formtabellen. Laget har ikke vunnet siden 1-0 kampen mot Empoli 20. januar. Napoli på sin side har kun vunnet 1 av sine 10 siste serie- og cupkamper. Det var mot Udinese 3-1. Hos hjemmelaget er Tavano ute med skade, mens Zalayeta er utestengt for Napoli. Dette er åpent!

Milan - Palermo
H. Hjemmelaget fikk en røff kamp borte mot Arsenal, men det var forventet. Usikkert om Nesta starter mot Palermo etter å ha fått seg en smell på onsdag. Viktig at Pato er tilbake, det skaper en ny offensiv dimensjon hos AC Milan. Etter 4 strake seire, har AC Milan spilt uavgjort både mot Livorno og Parma. Etter en fryktelig periode har Palermo vunnet sine to siste hjemmekamper mot Livorno og Cagliari. Borteformen er det verre med, og den siste kampen endte med 1-3 tap mot Torino.

Reggina - Juventus
B. Hjemmelaget må passe seg slik at de ikke mister kontakten med lagene over seg på tabellen. Etter 1-3 tapet mot Udinese sist helg står laget med 4 strake tap. Ingen skadeproblemer for hjemmelaget, mens Buffon trolig står over for bortelaget. Juventus har klatret opp i ryggen på Roma, og har en rekke med spillere som kan avgjøre denne kampen.

Roma - Fiorentina
U. Roma var noe heldige som vant 2-1 mot Real Madrid, men uansett var det sterkt å snu oppgjøret etter en tidlig Raul-scoring. Mancini må stå over i helgen grunnet suspensjon, mens Juan trolig er ute med skade. Roma har en fin hjemmestatistikk (8-2-1), mens Fiorentina sjelden taper borte (5-5-1). Vieri og Potenza er ute med skade for Fiorentina. Et stykke opp til Roma og Juve for Fiorentina, men de tenker nok mer på å holde AC Milan bak seg. Fiorentina stilte med toppet mannskap mot RBK på torsdagskvelden, og det blir spennende å se hvor mye det kostet.

Sampdoria - Inter
U. Det ble en svært tøff kamp for Inter i Liverpool på tirsdag, og ryktene går på strid mellom spillere, og mellom Mancini og enkelte supportere. Nå skal ikke det vektlegges så alt for mye, verre er det at Cordoba er ute for resten av sesongen. Inter kan fortsatt stille et slagkraftig lag, men det tynnes i rekkene. Sampdoria vant et jevnt lokaloppgjør mot Genoa sist helg med 1-0, og har klatret opp på en 7. plass på tabellen. Etter å ha spilt 2-2 mot Fiorentina har Sampdoria 4 strake hjemmeseire, så dette kan bli ubehagelig jevnt for Mancini og Co.

Torino - Parma
H. Hjemmelaget kryper oppover tabellen, men har vondt for å vinne kamper (4 av 23 så langt). 13 av kampene har endt med poengdeling, og det kan fort skje mot Parma også. Torino har likevel vunnet 2 av de 3 siste kampene 3-1 (mot Palermo og Reggina). Både Di Michele og Rosina har igjen funnet veien til målet. Bortelaget ligger nå på en svært utsatt 18. plass, og kan ikke tillate seg å tape kamper som dette. Viktige Cigarini er ute med skade.

Udinese - Genoa
H. Hjemmelaget er fortsatt med i kampen om en plass i neste sesongs Champions League, men da må kamper som dette vinnes. Genoa på sin side har plassert seg trygt midt på tabellen, og er slett ingen lett motstander. Udinese har bare scoret ett mål på sine 3 siste hjemmekamper, og resultatet har blitt ett fattig poeng. Motstanden har vært tøff og tapet mot Juve 1-2 var noe urettferdig med tanke på spill og sjanser. Det ble ett poeng mot Inter, 0-0. Pepe er suspendert, men viktigere er det at Di Natale og Quagliarella er på plass.