Italiensk fotball

Tenk deg om før du handler fotballbilletter

06-08-2007 Rune Opstad
Det føles alltid godt å ha fotballbilletten i lomma FØR man reiser på tur til Italia for å se favorittlaget sitt, men litt is i magen kan spare deg for en bunke Euro.
Første gangen jeg kjøpte meg tur til Italia - der hovedmålet selvfølgelig var fotball, var jeg temmelig usikker på hvordan jeg skulle gå fram for å kjøpe fotballbilletter. Jeg hadde mulighet til å se Juve hjemme i serien og i Champions League og AC Milan hjemme i Champions League. Alt dette på fem dager. Flere av dere er sikkert som meg. Jeg liker å ha ALT klappet og klart i god tid før jeg reiser. Da er det en smule frustrerende at det viktigste, fotballbilletter, ikke er på plass.

DA er internettselskapene gode å ha. Der kan du sikre deg billetter tidlig, og være rimelig trygg på at dette ordner seg. Ulempen er imidlertid prisen som kan være hinsides all fornuft. Derfor anbefaler vi deg at du i de fleste tilfeller venter med å kjøpe billetter til du er på italiensk jord.

Det er mange gode grunner til dette. For det første er ytterst få kamper i Italia utsolgt. Storklubber som Inter, AC Milan, Roma, Juventus og Lazio har i de aller, aller fleste tilfeller billetter tilgjengelig. Dette er slett ikke tilfelle når du skal se Manchester United, Liverpool og Arsenal - men det er ingen grunn til å overføre dette til italienske forhold. Likevel er det verdt å merke seg at Juventus spiller på Stadio Olimpico denne sesongen med en kapasitet på bare 25 000.

For det andre har også de italienske lagene etterhvert begynt å komme etter når det gjelder salg av billetter på sine respektive hjemmesider. Prisen er ikke avskrekkende om du da ikke har behov for å sitte midt på en langside. Ulempen er at salget kan starte litt for tett opp til avreisen din fra Norge.

For det tredje har du også flere muligheter for å kjøpe billett når du har ankommet Italia. Vær obs på at utsalgsmåten kan variere voldsomt. I Torino hadde de utsalgssted både i selve sentrum og ute på stadionanlegget. I Milano fikk jeg ikke kjøpe billett på forhånd på San Siro, men måtte til et lite billettutsalg inne i sentrum. Og ting forandrer seg stadig. Beregn at det kan gå litt tid.

Konklusjonen er at du skal ta livet som det faller seg. Spør på hotellet når du ankommer Italia hvordan du får billetter, og beregn litt ekstra tid på å skaffe dem - og det meste vil gå deg godt.