Italiensk fotball

Tabelltips: plass 11-15

29-08-2008 Rune Opstad
Vi kryper oppover tabellen, og i dag presenterer vi de lagene som vil karre seg litt over nedrykningsstriden.
15. Bologna

Redaksjonen i Fotballitalia besøkte Bologna sist sesong. Akkurat der og da var det lite som minnet om et toppserielag. Likevel, Bologna er en by med sterke fotballtradisjoner, og laget har en relativt stor supporterskare. Ingen tvil om at de hører hjemme i Serie A, selv om laget da må spille som i fjor høst og ikke som i våres – da var det mange svake prestasjoner. Vi er litt engstelige for at Bologna kan bli litt kjedelige å se på i år, ingen av angriperne deres har satt fyr på Serie A de siste sesongene.

Amerikanske TAG ønsket å ta over klubben tidligere i år, men det ble det ingenting av. Bologna har likevel finansielle muskler til å kunne forsterke noe i januar om det blir nødvendig. Bologna har allerede skiftet ut halvparten av de som ikke imponerte oss i april, dette er selvfølgelig en utfordring for trener Arrigoni.

14. Catania

For to måneder siden så det ut som om Catania ville være en sikker dumpekandidat. Etter en meget ”uryddig” vårsesong mistet også sicilianerne en så viktig brikke som Vargas i sommer. Men klubben har brukt midlene av salget fornuftig, og har gjort en av de beste mercato`ene i hele Serie A. Dica (rumensk landslagsspiller) og Ledesma fra Boca Juniors er to av nyervervelsene. Walter Zenga kom inn på trenersiden sist sesong, vi anser fortsatt det som en usikkerhetsfaktor – han har svært lite å vise til som trener for et topplag.

Det er også interessant å merke seg at Catania har fått bedre blanding i laget sitt mellom yngre og mer rutinerte spillere.

13. Torino
Den gamle storklubben Torino sliter fortsatt med å komponere et slagkraftige lag, også forrige sesong hadde vi forventet så mye, mye mer. I sommer har det igjen vært relativt store utskiftninger i troppen, så får vi se om det slår ut positivt eller negativt. Rosina ble mye alene sist sesong, nå får han selskap av målgarantisten Amoruso. Det blir også spennende å følge utviklingen til stortalentet Abate (fra Milan). Flere av dere har sett ungguttens prestasjoner for Azzurrini.

Selv om bredden og kvaliteten til troppen er bedre enn hos mange andre Serie A lag er det likevel ingenting som tyder på at Torino skal kjempe om europacupplasser denne sesongen heller, og det må være en stor skuffelse for Granata-supporterne.

12. Palermo

Skuffende sluttplassering sist sesong, noe som har resultert i at man har byttet ut halve troppen. Spillere som Zaccardo og Barzagli forsvant til tysk fotball, men det er ikke sikkert de vil bli dypt savnet – forsvarsspillet var tidvis håpløst i Palermo. Amauri er langt verre å erstatte. Mange har stor tro på Lanzafame, det har vi også, men spilleren vil måtte bruke tid til å bli en habil Serie A spiller. Palermo vil nok slite litt i starten med å sette ett nytt lag, et pinlig tap hjemme i Coppa Italia er et eksempel på dette. Her har trener Colantuono et formidabelt arbeid foran seg.

Mange spørsmålstegn, men mange baller må falle ned på rett side for Palermo om det skal bli europacupplass for sicilianerne.

11. Atalanta

Atalanta fra Bergamo har vært en strålende talentfabrikk i mange år. Dette kjennetegnet på klubben har kanskje visnet noe de siste årene, men fjorårets tabellplassering var meget akseptabel. I sommer har de mistet noen ”stjerner”, men fylt på med yngre lovende spillere (for eksempel Cigarini fra Parma/azzurrini). Stort pluss at Floccari blir i klubben. Atalanta var rimelig avhengig av sin talisman Doni også sist sesong, men nå begynner han å dra litt på årene

Atalanta var blant de mest underholdende lagene i 2007/08 sesongen, det rant inn mål både forover og bakover. Dette kan fort bli trenden også denne sesongen. Laget virker svakere defensivt enn offensivt. Trener Del Neri er en klar styrke for laget.