Italiensk fotball

Tabelltips 2008/09: de fem nederste

28-08-2008 Rune Opstad
Frem mot avspark på lørdag vil Fotballitalia komme med våre tabelltips. Vi starter der som ingen vil være - i bunnen av tabellen.
20. Lecce

Lecce under Zeman spilte fantastisk og attraktiv fotball, men det begynner å bli noen år siden. Laget spilte seg opp via play-off sist sesong, og veldig få levner sør- italienerne noen sjanser til å overleve en knallhard Serie A.

Noen lag har overlevd toppserien ved å handle mange rutinerte spillere, gjerne spillere som ikke helt har lykkes hos de best klubbene. Også Lecce har mye rutine i laget sitt, spesielt på midtbanen. Likevel, sommerens forsterkninger virker ikke å være gode nok at denne båten skal bære gjennom en hel sesong.

Midtbanen vil sannsynligvis være Lecces beste lagdel, til tross for solide Tiribocchi på angrepsplass. Forsvaret var bra sist sesong, men nå venter helt annen motstand. Gazzetta antar at trener Beretta vil satse på en 4-4-2 formasjon.

19. Chievo

Verden må være hard for Hellas Verona-supporterne. Mens Hellas ramler nedover ligasystemet raskere enn du kan si ”nedrykk”, så er Chievo igjen i toppdivisjonen. Vi tror det kan bli tøft å forsvare plassen i Serie A, spesielt med torsdagens nyheter om at Obinna er solgt til Inter.

Chievo har gjort noen gode forsterkninger, Langella og D`Anna er to velklingende navn. Det er likevel høyst usikkert om laget er vesentlig bedre enn når det rykket opp i våres. Bredden i troppen er nok også mangelfull.

Laget lider også av liten støtte blant Veronas innbyggere – stadion er stort sett tom. Litt trist, og selvfølgelig et dårlig utgangspunkt for å bygge et storlag.

18. Reggina

Reggina gjorde en fantastisk prestasjon for ett par sesonger siden da de overlevde til tross for flere minuspoeng i bagasjen. Laget har til tross for begrensede ressurser gjort det bra i toppdivisjonen. Men nå kan det være slutt.

Reggina har ikke gjort noe dårlig mercato, men det gjenstår å se om nyervervelsene greier å fylle skoene til de relativt store navnene som har forsvunnet fra klubben (Modesto og Amoruso). Corradi har vært svak i England, og det er ikke sikkert at han scorer like mange mål som Amoruso. Laget er nok fortsatt avhengig av at Brienza gjør en god sesong – spilleren var enorm etter overgangen sist sesong. Angrepet er da også Regginas beste lagdel.

17. Siena

Toscanerne har nok også vært blant de lagene som har ”overprestert” ved flere tilfeller. Sist sesong forsvant Livorno ned, og Siena må nok kjempe for å unngå den samme skjebnen. En av grunnene til at de kan klare brasene er deres gode trener Marco Giampaolo, han snudde raskt tingene til det bedre da han ankom klubben.

Endelig forlot Curci Roma og den evige benkplassen der. Målvakten er en av de mest talentfulle unge italienske spillerne, og det blir spennende å se om han fortsetter utviklingen når han får spille fast i Siena. Også Calaiò er en spennende nykommer, han blir sannsynligvis spisspartneren til veteranen Maccarone.

Gazzetta antar at Siena vil spille i en 4-3-1-2 formasjon – det kan bety Kharja i trequartistarollen.

16. Cagliari

Vi tippet Cagliari rett ned sist sesong, noe som vi heldigvis tok feil i. Laget fra Sardinia fikk frem flere nye profiler, noe som var nok til å beholde plassen etter at stjerner som Suazo forlot klubben forrige sommer. Sardinerne har hatt et stille transfermarked, noe som kan love dårlig. Mange av ”bunnkameratene” virker sterkere enn sist sesong. Cagliari har blant annet mistet Foggi, som var en av de store positive overraskelsene sist sesong.

De mest kjente profilene i laget finner vi fremover på banen. Acquafresca fikk sitt store gjennombrudd, og relativt nyankomne Jeda kan gjøre det samme denne sesongen. Cossu er den siste i trioen. Vi er også veldig spent på hva Matri kan prestere denne sesongen.