Italiensk fotball
SCUDETTO_505_100x110

Ingen god tid for fotballen

To bøker som har kommet på markedet nå i høst har satt søkelyset på fotballens mørke bakside. Er bare brøkdeler sant er det nok til å ryste en hel fotballverden.
Les mer...
SCUDETTO_505_100x110

Hvordan lykkes i transfermarkedet

Hvorfor lykkes noen klubber oftere i transfermarked enn andre? Betyr mye penger at man gjør det bedre i transfermarkedet enn om man ikke har mye penger? Fotballitalia ser på hvordan man lykkes i transfermarkedet.
Les mer...
Scudetto_100x137

Takk, AC Milan!

Ingenting er bedre enn at det er tett og jevnt på tabellen når sommeren nærmer seg neste år. Helgens oppgjør mellom AC Milan og Inter var bare en av mange kamper i Serie A denne sesongen, men var den likevel viktigere enn som så? Og ikke bare for AC Milan og Inter, men også for de andre potensielle topplagene som Juve, Roma og Fiorentina?
Les mer...
SCUDETTO_505_100x110

Duomo di Milano - med en derby-madonna på toppen

Vi ser fram mot Milano-derbiet på søndag

"O mia bela Madonina" skrev Giovanni d'Anzi om den gylne madonna som står på toppen av ett av de mange spirene på katedralen i Milano. Ikke bare har dette blitt teksten til Milans "byhymne", men madonnaen gir også navnet til derbiet mellom de to store klubbene i byen - Milan og Inter.
Les mer...
juventus_100x100

Å overleve "the big bang"

Fra Serie B til tittelutfordrer

Nede i mellomeuropa setter en gjeng med mer eller mindre hyperintelligente forskere hverandre i stevne for å gjenskape "the big bang". Undertegnede forstår ikke vitsen - man kan bare spørre hvilken som helst Juve-supporter om hvordan det er - og føles. Navnet på vårt "big bang" var Calciopoli.
Les mer...
AC-Milan_100x100

AC Milan - en familiær snuoperasjon?

Flere klubber i Serie A gikk gjennom en ny "legesjekk" denne helgen for eventuelt å kunne friskmeldes. Roma vant 3-0 mot Reggina på lørdag, men er vel fortsatt på en aktiv sykmelding så lenge flere etablerte stjerner er skadet/bygger seg opp etter skader. AC Milan derimot kan friskmeldes om de viser stabilitet mot Reggina.
Les mer...
propatria_90x125

Ukens Lega Pro-lag: Pro Patria

Marco Grosselle guider oss gjennom Lega pro

Fotballitalia ønsker å skrive om mer enn bare Ronaldinho, Roma og Reggina. Det skjer mye spennende i lavere divisjoner også. Marco Grosselle retter i denne artikkelen fokuset mot en gammel storklubb - Pro Patria.
Les mer...
italy-flag_100x66

Serie A = poor quality?

Ekspertene Fotballitalia har intervjuet før sesongstart har vært svært så positive, og mange peker på at Serie A vil bli bedre og jevnere enn på lenge. I England derimot slaktes Serie A som et gamlehjem, og en serie som preges av dårlig kvalitet.
Les mer...
juventus_100x100

Ranieri - en evig toer?

Mourinho hadde ikke vært lenge på italiensk jord før han hadde fått sine første uvenner, en av dem han langet ut mot var Juve-sjef Claudio Ranieri. Mourinho mente at Ranieri (i beste fall) var en evig toer. Vi har sett litt på Ranieris karriere, og vurdert om Mourinho egentlig har litt rett i sin beskrivelse av treneren.
Les mer...
SCUDETTO_505_100x110

Serie A: Hvem blir årets overraskelse?

Siste seong fikk vi Maggio og Vargas. Sesongen før hadde vi Quagliarella. Hvem er det som denne sesongen kommer fra "intet" og vil ha stor påvirkning på sesongens gang?
Les mer...