Italiensk fotball

Parma - nummer 12

21-08-2007 Rune Opstad
I Parma tror man på engler. De heter Ranieri og Rossi, og ble sett av mange våren 2007. I år har de reist til Juventus og til Spania. Hvordan vil Parma takle dette?
Det så lenge stygt ut for Parma. Få Euro ble satset på at vi fikk se laget i Serie A sesongen 2007-08. Når nøden er størst er ofte hjelpen lengst unna, men ikke i dette tilfelle, inn fra venstre kom Ranieri og Rossi.

Di Carlo er stakkaran som skal fylle skoene til Ranieri. Gode resultater i Mantova, men nå begynner alvoret. Det viktigste for Di Carlo er å ta vare på den gode følelsen som sitter igjen etter vårsesongen. Greier han å gjenskape den følelsen, kan det bli godt å være Parma supporter i år. Det hele vil nok bli behørig feiret med pære og Parmaskinke.

De viktigste nykommerne er Falcone fra Sampdoria og Reginaldo (6 mål 2006/07) fra Fiorentina. Regionaldo, den unge brasilianeren, får et tungt ansvar i Parmas angrep. Nå vet vi ikke hvor langt Parma strakk seg for å beholde Rossi, men det var sårt å se ham vandre fra Manchester United og til Villarreal, og ikke hjem til Italia. Parmas største problem er fortsatt finansene, det er i det store og hele en liten suksess at ikke klubben forsvant under Parmalat skandalen for noen år tilbake.

Parma er avhengig av at alle spillerne yter bra og at noen av de unge spillerne slår til om tipset vårt skal gå inn. Hvis ikke kan det bli en tung sesong i år også. Når vi ser gjennom navnene i Parmas spillergruppe så føles ikke bredden særlig stor.

INN: Falcone (F, Sampdoria), M Rossi (F, Modena); Savi (M, Monza), Parravicini (M, Palermo), Reginaldo (A, Fiorentina), Morrone (M, Livorno), Pavarini (K Siena), Petr (K Banik Ostrava)

UT: Grella (M, Torino), Muslimovic (A, Udinese), G. Rossi (A, Man Utd), De Lucia (K Livorno), Savi (M, Arezzo), Kutuzov (A, Pisa), Bolano (M, Modena)

Ranieri reddet sesongen i fjor sammen med Rossi. Vi tror laget fra ostebyen blir middelhavsfarere i år.

Plassering sist sesong: 12