Italiensk fotball

Oppsummering: UEFA-cupens første runde

18-09-2008 Rune Opstad
Det ble en praktfull italiensk aften i torsdagens UEFA-cup. Fire lag var i aksjon, og alle fire vant - flere mot meget kvalifisert motstand.
Napoli - Benfica 3-2 (2-1)
Ting skal ikke vær lett for Napoli, veien til en eventuell finale er lang når man kommer inn via Intertoto-cupen. Veien er også lang når man så tidlig i turneringen møter lag som portugisiske Benfica. Vi mener at det er en skandale at ingen italienske lag har sikret seg Suzao når Inter ikke ønsker å ha spilleren i sin tropp. Han er på lån i Benfica, og ga dem likegodt ledelsen etter et drøyt kvarter av første omgang. Men Napoli snudde kampen kjapt. Vitale (etter 18 minutter) og Denise (20) og var Napolis målscorere. Det ble ikke flere mål i førsteomgang, men Maggio forbedret grunnlaget for en sammaenlagtseier betraktelig ved å legge på til 3-1 etter 56 minutter. Dette varte imidlertid ikke lenge, Luisao reduserte til 2-3 etter en knapp times spill.

Sampdoria - Kaunas 5-0 (3-0)
Sampdoria hadde i utgangspunktet den letteste motstanderen. Genoa-laget gjorde da også kort prosess. Bonazzoli ga hjemmelaget 1-0 og 2-0 etter 14 og 22 minutter. Cassano satte inn Sampdorias tredje mål timinutter før hvilen. Cassano kunne selvfølgelig ikke være dårligere enn kollega Bonazzoli og scoret sitt andre, og Sampdorias fjerde, etter 57 minutter. Lettere enn forventet dette. Luksa ble utvist tre minutter før slutt, og Fornaroli kunne fastsatte sluttresultatet til 5-0 i sluttsekundene. Kveldens desidert største seier i UEFA-cupen!

Borussia Dortmund - Udinese 0-2 (0-2)
Udinese sjokkerte Dortmund på deres praktfulle hjemmearena. Floro Flores førte bortelaget opp i 1-0 allerede etter syv minutter. Hjemmelaget kom seg ikke helt over sjokket, og Inler doblet ledelsen i det 34. minutt. Dette ble sluttresultatet - meget respektabelt!

Milan - Zürich 3-1 (1-0)
Milan slet lenge mot sveitserne, men det var en representant for det utskjelte forsvaret som satte inn 1-0 målet rett før pausesignalet lød - Jankulovski. Pato ble kampens andre målcorer etter en times spill. Nå løsnet det skikkelig, og Borriello scoret til 3-0 ett kvarter før slutt. Men spenningen er ikke helt over, Djuric reduserte til 1-3 i det 76. minutt.

Returkampene spilles 2. oktober.