Italiensk fotball

Oppsummering Serie A runde 8

Fiorentina melder seg på toppstriden

26-10-2008 Ove Opstad
Fortsatt rekordjevn Serie A tabell etter den åttende serierunden. Og nå kan alle Milan-supportere glede seg, borteseieren mot Atalanta førte dem helt opp i ryggen på byrival Inter og de to andre topplagene.
Atalanta - Milan 0-1 (0-0)
Det så lenge ut til å gå mot uavgjort i Bergamo, men ti minutter før slutt førte Kaka` bortelaget opp i ledelsen.

Cagliari - Chievo 2-0 (1-0)
Det har snudd skikkelig for hjemmelaget, og stjernespissen Acquafresca sendte dem opp i ledelsen etter en halvtime. Den lovende spissen har våknet sammen med resten av laget, og det virker som om de endelig får satt noen av sjansene sine. Med seier i denne kampen vil faktisk sardinerne passere Chievo på tabellen. Fini doblet ledelsen for hjennomlaget ni minutter ut i andre omgang, og sikret den første trepoengeren hjemme denne sesongen for Cagliari.

Inter - Genoa 0-0
Det ble en svært jevn førsteomgang der bortelaget var aller nærmest med et tverrliggerskudd fra midtbanemannen Mesto. Zlatan var involvert i en del situasjoner, men han og Adriano hadde visse problemer med samarbeidet de første 45 minuttene. De siste tredve minuttene måtte bortelaget spille med 10 mann etter at Juric fikk sitt andre gule for dagen. Men Inter slet med å få hull på byllen, selv om laget ikke hadde gått målløs av banen på 60 kamper - mot Reggina for fire år siden. Etter fem lange overtidsminutter for Genoa blåste dommeren av - meget respektabelt av Genoa med 0-0 på Meazza.

Lazio - Napoli 0-1 (0-0)
Jevn kamp også i Roma, helt til Siviglia satte ballen i eget mål etter en times spill.

Reggina - Lecce 2-0 (0-0)
Hjemmelaget hadde ikke råd til å avgi poeng i denne kampen om de skulle holde følge med de andre "bunnlagene". Corradi måtte ha straffespark for å gi Reggina ledelsen, da var det spilt en knapp time. Corradi scoret på et nytt straffespark 1 minutt på overtid. 2-0 til hjemmelaget.

Sampdoria - Bologna 2-0 (0-0)
Sampdoria i ferd med å blande seg inn i bunnstriden, noe som ikke var forventet før sesongen. Men to mål av Delvecchio og Bellucci etter henholdvis 18 og 29 minutter av andreomgang bringer litt ro til klubben.

Udinese - Roma 3-1 (2-0)
Roma har en fryktelig bortestatistikk så langt i år, og de fikk også en fryktelig start borte mot topplaget Udinese. Det var Di Natale som scoret etter 15 minutter på et straffespark. Begge lag kom fra tøffe kamper i midtuken, og det var hjemmelaget som taklet dette best i den første omgangen. Det ble 2-0 til hjemmelaget etter 22 minutter, og det var Floro Floros som sørget for målet. Quagliarella måtte forøvrig starte på benken i denne kampen. Det samme måtte Juan og Riise for bortelaget. Seks minutter ut i andre omgang var katastrofen komplett, Di Natale scorte sitt andre for dagen. 3-0 til Udinese. Kvarteret før slutt reduserte Totti på straffe for Roma, men det ble aldri mer enn et trøstemål.

Palermo - Fiorentina 1-3 (0-2)
Fiorentinas to superspisser Gilardino (19 minutter - burde sannsynligvis ha vært annulert pga hands) og Mutu (41 - pasning fra Gilardino) ga bortelaget en 2-0 ledelse til pause, men æren for ledelsen må deles med en meget opplagt Frey i buret. Frey hadde blant annet en mirakuløs redning på et Bresciano forsøk 10 minutter før hvilen. Palermo fikk også annulert en scoring på overtid av førsteomgang.

Palermo fikk sin velfortjente redusering allerede fem minutter ut i andre omgang, men så satte Fiorentina og Montolivo skikkelig i gang. Det var imidlertid angrepskollega Mutu som fikk sette inn La Violas tredje mål for kvelden. Da var det spilt drøyt timen.

Med denne seieren har også Fiorentina meldt seg på den absolutte toppkampen. Poenget bak Inter, Udinese og Napoli - men à poeng med Milan.