Italiensk fotball

Oppsummering runde ni

29-10-2008 Rune Opstad
Inter avga to poeng i Firenze, og må dermed se byrival Milan passere seg på tabellen. Udinese topper etter en råsterk 2-0 seier borte mot Catania.
AC Milan 2-1 Siena
Milan har kommet fryktelig tilbake etter en svak åpning av sesongen. Og hvem andre enn Inzaghi scoret hjemmelagets første mål etter en halvtimes spill. Siena skulle komme tilbake. Simone Vergassola utlignet ni minutter ut i den andre omgangen. Midtbanespillerens første goal for høsten. Kaka` førte imidlertid hjemmelaget opp i ledelsen på nytt med en scoring på straffespark i det 65. minutt.

AS Roma x-x Sampdoria
Utsatt på grunn av regn.

Bologna 1-2 Juventus
Juve har fått igang maskineriet igjen, og Pavel "Colargol" Nedved ga Torino-laget 1-0 etter tolv minutter. Nedved kopierte bedriften 11 minutter ut i andreomgang. Tsjekkerens andre og tredje mål for sesongen. Di Vaio har hatt noen tunge sesonger, men har fått en ny vår (høst) i Bologna-drakten. Onsdag kveld reduserte han mot gamle lagkamerater et kvarter før slutt.

Catania 0-2 Udinese
Udinese har startet sesongen meget sterkt. Selv mot hjemmesterke Catania tok de tidlig ledelsen, til tross for at Di Natale manglet i startoppstillingen. Alexis Sánchez fikk starte i stedet for Floro Flores, og den unge chileneren takket med å gi Udinese 1-0 i det 13. minutt. Quagliarella sikret borteseieren syv minutter før full tid. Catanias første poengtap hjemme på Sicilia.

Chievo 1-2 Lazio
En studio verdt å se hvordan Lazio nærmest har falt sammen i de siste kampene, etter en meget god start på høsten. Pellissier ga hjemmelaget 1-0 etter 11 minutter. Godt for Pellissier å åpne målkontoen i hans niende kamp denne høsten, sist sesong ble det 22 mål på 37 kamper i Serie B. Det er likevel ikke verre for Lazio enn at Pandev utlignet for bortelaget bare tre minutter senere. Ikke bare det, Lazio snudde kampen åtte minutter før slutt da Chievos venstreback Matovani fant ut at han skulle sette ballen i eget mål.

Fiorentina 0-0 Inter Milan
Hjemmelaget uten Mutu og Gilardino. Sistnevnte gitt en tokampers karantene for å ha handset i forkant av et mål mot Palermo. Inter best i starten, og Mancini dundret ballen i tverrliggeren etter bare fem minutter. Deretter jevnet kampen seg ut, og de virkelig store sjansene uteble. Hjemmelagets store mulighet kom på et frispark fra 17 meter rett før pause, men Inter har en meget solid sisteskanse i Cesar - han var fint nede og reddet Pasquales skudd.

Også etter pausen var det jevnt, selv om man satt med følelsen at Inter var nærmest å få et mål. Det er jo stort sett bare Håkon Lie som husker sist Inter gikk av banen to ganger på rad uten å score mål.

Til tross for fem minutter tillegg greidde ingen av lagene å avgjøre kampen. 0-0.

Genoa 2-1 Cagliari
Genoa er råsterke hjemme, og Papastathopoulos ga hjemmelaget ledelsen før de fleste av oss hadde fått stokket konsonantene. Brasilianeren Thiago Motta doblet ledelsen rett etter pause. Men Cagliari er i god form, og Bianco reduserte midtveis ut i den andre omgangen.

Lecce 1-1 Palermo
Palermo med seier over Juve tidligere i høst, men bortsett fra det er borteformen ussel. Daniele Cacia scoret kampens første mål halveis i den første omgangen. Det skulle ikke bli tre poeng på Lecce i kveld, Cavani utlignet to minutter før full tid.

Napoli 3-0 Reggina
Reggina sliter i bunnen av tabellen, og Napolis argentinske spiss Denis brukte bare syv minutter på å gi hjemmelaget 1-0, Spillerens tredje seriemål denne sesongen, og det fjerde kom i det 16. minutt. 2-0 til et Napoli-lag i god form. Hattricket ble fullført 18 minutter etter hvilen.

Torino 2-1 Atalanta
Det er lett å bruke floskelen at Torino er "for gode til å rykke ned", men de har spilt tidvis elendig de siste ukene. Bedre onsdag kveld, Amoruso ga hjemmelaget 1-0 etter en drøy times spilletid. Nicolas tredje for sesongen. Kveldens andre Torino-spiss, Stellona, doblet ledelsen kun to minutt etter ledermålet. Nå eksploderte kampen, Floccari reduserte til 1-2 ytterligere to minutter etter Torinos andre mål. 3 mål på 4 minutter!