Italiensk fotball

Napoli - nummer 13

20-08-2007 Rune Opstad
Napoli er endelig tilbake der de hører hjemme - i Serie A. Mørketidsvandringen i Serie C og B er over.
Napoli er tilbake i Serie A, og satser i stor grad på å beholde den samme stallen som kjempet laget opp.
I tillegg har de importert noen spennende spillere fra Sør-Amerika. Den ene, Lavezzi, presenterte seg grundig i Coppa Italias andre runde med å score to mål. De mange talentene vokser stadig, og flere av dem vil sette sitt preg på Serie A. Calaio`er en av dem. 25-åringen puttet 14 Serie B mål i opprykkssesongen. Veteranene Sosa og Bucchi er to andre som vi forventer vil finne nettmaskene denne sesongen.

En annen "veteran" finner vi på midtbanen i Dalla Bona. Dalla Bona er bare 26 år, men har allerede spilt i blant annet Chelsea, Milan og Sampdoria. Slovakiske Hamsyk som kom til klubben fra Brescia i sommer, er en spennende nykommer som det forventes mye av. Hamsyk var en av de beste spillerne i hele Serie B sist sesong. Uruguayeren Bogliacino har lenge spilt solid på Napolis midtbane, og vil nok bite godt fra seg nå også.

Lillebror Cannavaro har rukket å bli 26 år, og blir en sentral spiller i de bakre ledd. Forsvaret fungerte godt i fjor, og er lagets sterkeste del også i år.

Napoli har en enorm støtte i sitt hjemmepublikum, og er det eneste laget som har kunnet kjempet med Milano-lagene om å ha det høyeste tilskuersnittet i Serie A de siste tiårene. Med en god start vil fansen løfte laget til mange poeng hjemme på San Paolo, i motsatt fall kan publikum gi tydelig uttrykk for sin misnøye.

Transfers per 17. august
INN: Lacrimini (F, Frosinone); Giglio (A, Gallipoli), Hamsyk (M, Brescia), Lavezzi (A, San Lorenzo), Gargano (M, Danubio)

UT: Giubilato (F, Vicenza)

Vi tror Napoli vil kjempe i rimelig god avstand til nedrykkingsstriden.

Plassering sist sesong: opprykk fra Serie B

.