Italiensk fotball

Min topp 20 liste - Fredrik Næss

26-09-2007 Rune Opstad
Dagens liste er utarbeidet av Milan-supporteren Fredrik Næss. Næss skriver jevnlig inne på milan-forumet, men er nesten like mye Italia-entusiast som Milan-supporter. Var i Italia og fikk oppleve stemningen der når Italia spilte VM-finale i Tyskland.
1. Kakà, Milan
Kanskje ikke overraskende. Ble regnet som kanskje verdens beste fotballspiller i fjor, sterkt utfordret av Cristiano Ronaldo. Har et glimrende rykk, enorm første-touch og ikke minst skuddfot. Er også mer opptatt av selve fotballen, enn det som følger med den. Kanskje den mest komplette trequartista vi har sett på mange, mange år.

2. Francesco Totti, Roma
Rett og slett fantastisk. Utfordret førsteplassen, ettersom han spiller på mer erfarenhet og genialitet. Komplett angrepsspiller, så lenge han holder temperamentet under kontroll.

3. Zlatan Ibrahimovich, Inter
Zlatan er uten tvil noe eget. Har en teknikk som man trodde bare fantes i Rio. Har vokst som spiller, og er nå også en genial spiller som involveres i alt som skjer fremover på banen. Kan være den spilleren som løfter Inter til nok en Scudetto.

4. Adrian Mutu, Fiorentina
Personlig favoritt. Mutu er for øyeblikket en liten solskinnshistorie. Ble nærmest ødelagt som fotballspiller i Chelsea, men er nå, mye takket være Juventus, en av de mest komplette angrepsspillerene i serie A.

5. Andrea Pirlo, Milan
Ser like trøtt ut som en gammel forsker, og man lurer av og til på om han har hjernen til en også. Briljerer på midtbanen til Milan uten å løpe noe nevneverdig. Kunne vært helt der oppe dersom han ikke hadde vært litt for mye av og på. Likevel, uerstattelig for Rossoneri og Azzuri.

6. Alberto Aquilani, Roma
Personlig favoritt. Har et ekstremt potensial, som mange har ventet på skal blomstre. Er dette kanskje sesongen for Alberto? Han har i hvert fall åpnet fantastisk sammen med resten av Roma-laget. Er den perfekte sentrale midtbanen med teknikk, fotballhode og ikke minst et meget godt skudd.

7. Gianluigi Buffon, Juventus
Regnes som verdens beste keeper sammen med Petr Cech. Stiller etter min mening alene på toppen. En av årsakene til Italias triumf i fjor sommer. Kan ikke huske sist Buffon spilte en dårlig kamp.

8. Phillip Mexes, Roma
Personlig favoritt. En spiller som kanskje ikke har slått like godt til som han gjorde for en to år tilbake. Sammen med Chivu var han hjertet i Roma forsvaret. Fikk ikke vist hva han var god for når Roma tapte 1-7. Håper han slår til igjen.

9. Ricardo Montolivo, Fiorentina
For en spiller han er på vei til å bli. Teknikk, fotballhode og ikke minst et godt skudd. Er også fotrapp. Håper å se mye av ham fremover.

10. Alessandro Nesta, Milan
Lenge regnet som verdens beste midtstopper. Det sås tvil om han er det nå, mye grunnet hans mange skadeavbrekk. Spiller med en stoisk ro, men sier selv at han kan stresse mot de beste. Uansett et stort tap for Azzuri, og en livsviktig brikke i Milan nå som Maldini trekker på årene.

11. Ronaldo, Milan
Fenomenet. Mannen blir aldri gammel. Ble regnet som verdens beste spiller før Vm i 98, nesten ti år seinere er han fortsatt i toppen, etter mye turbulens i Real. På tross av CL seieren, så hadde Ronaldo vært god å ha i Europa for Milan. Trives bedre enn på lenge, og det kjente rykket er tilbake. Scorer tosifret dersom han holder seg skadefri.

12. Alessandro Rosina, Torino
For et talent! En spillestil som minner mye om Ribery. Utrolig utfordringssterk, og har et enormt driv. Pasningsfoten og skuddfoten er også meget imponerende. Får vi se han i Europa snart?

13. Javier Zanetti, Inter
Evigvarende Interspiller, som fortsatt holder tritt. Like god defensiv som offensiv. Livsviktig for Interlaget, og fortjener uten tvil en plass blant de tyve, kanskje også ti.

14. Antonio Di Natale, Udinese
Har lenge spilt bra, men har virkelig begynt å glitre den siste tiden. Presterer i klubb og på landslaget, og briljerer med god teknikk. Skorter dessverre litt på alderen dersom han skal nå en ordentlig overgangssum i nærmeste framtid.

15. Cambiasso, Vieira, Inter
Valgte å ta med begge to som en helhet. Kanskje samholdet som gav Inter den suksessen de hadde i Scudettoen i fjor. Enormt samarbeid, og defensivt bunnsolid. Umulig å unnlate noen av dem, så de kom i pakke.

16. Daniele De Rossi, Roma
En spiller som glitrer på Romas fantastiske midtbane. Lenge vært et stort et stort talent, men som har begynt å bli mer og mer erfaren. Duellsterk, løpshest og teknisk.

17. Filippo Inzaghi, Milan
Italias lureste spiss. Har ikke farten, teknikken eller styrken, men smart som en rakettforsker. Ligger helt på offsidegrensen, og forferdelig spiller å spille mot. En av historiens mest typiske målscorere, og holder fortsatt stand. Formen er derimot litt for mye opp og ned.

18. Eugenio Corini, Torino
Kjent for tilnavnet ”fattigmanns Totti”. Kanskje ikke typisk Totti stil, men likevel en fantastisk fotballspiller. Fantastiske pasninger. Liker seg i småklubber.

19. Dario Dainelli, Fiorentina
Stopper som er litt opp i årene, men var en del av suksessen til Fiorentina i fjor. Duellsterk og kontant i forsvarsspillet. Åpner for landslagsspill når Nesta er vekke?

20. Alessandro Del Piero, Juventus
Måtte være med. En av de mest lojale spillerne som er i serie A. Har hatt en og annen sesong hvor han har spilt mindre bra, men glitret i fjor. En del av Juventus ryggrad.


Lørdag 29. oktober vil vi presentere fotballitalias topp 20 liste basert på alle innkomne forslag., plass 20 til 11. De ti beste vil bli behørig presentert søndag 30. oktober. Følg med, her er det stjerner i sikte.