Italiensk fotball

Milan - nummer 3

24-08-2007 Rune Opstad
Som regjerende Champions League mester går Milan inn i en ny sesong full av selvtillit.
AC Milan har endret spillergruppen sin minimalt siden triumfen i Athen, og satser på at de samme spillerne fortsatt holder. Kritikerne vil fortsatt si at laget begynner å bli for gammelt, mens andre vil kalle det rutine. Finalen i mai viste at rutine nok er den rette betegnelsen så langt. To viktige forsterkninger har det likevel blitt i sommer. Emerson kommer fra Real Madrid og vil sørge for større bredde i Milans midtbaneledd. Stortalentet Pato er klar fra januar 2008. Når det er sagt så investerte Milan når overgangsmarkedet var åpent i januar. Ronaldo kom inn og scoret 7 mål på 14 Serie A kamper. Bare Kaka (8) og Gilardino (12) var bedre.

Oliveira har ikke innfridd forventningene, og reiser tilbake til Spania. Spørsmålet er om stakkars Oliveira ble brukt rett i Milan, hadde vært interessant å se ham i samme formasjon som i Betis. Costacurta har lagt opp, men han var ikke brukt i stor grad i sesongen som gikk.

De største usikkerhetene rundt årets Milan lag er om de er sultne nok. Mange av spillerne har vunnet det meste, greier de å motivere seg for ny, harde kamper? I tillegg er laget sårbart for skader.

Følelsen vår er at Milan kan havne overalt mellom 1 og 4 plass. Vårt tips er tredje plass, men vi blir ikke rystet om Milan henter hjem Scudetto`en heller.

INN: Abbiati (K, Torino); Donati (M, Atalanta), Sammarco (M, Chievo), Antonini (M, Siena), Novinic (A, Nafta Lendava), Ba (M, Varese), Pato (A, Internacional), Emerson (M, Real Madrid)

UT: Costacurta (F, retired), Abate (M, Empoli), Borriello (A, Genoa), Donati (M, Celtic), Abbiati (K, Atletico Madrid) Sammarco (M, Sampdoria), Di Gennaro (A, Bologna), Coppola (K, Atalanta), Grimi (F, Siena), Oliveira (A, Zaragoza), Storari (K, Levante)

Plassering sist sesong: 4