Italiensk fotball

Milan er verdens beste klubblag

16-12-2007 Rune Opstad
Milan spilte tidvis glitrende fotball, og slo Boca Juniors 4-2 i VM for klubblag søndag formiddag.
Ikke ofte man kan sette seg ned ved frokostbordet og se toppfotball, men det kunne vi søndag formiddag. Finalen gikk halv åtte om kvelden i Yokohama, det tilsvarer halv tolv på formiddagen her i Norge.

Milan ville vise hvem som var sjefene fra start, og det gikk ikke mange minuttene før de fikk den første store sjansen. Det var Seedorf som med sitt sedvanlige gode overblikk løftet ballen over Boca-forsvaret, og i føttene til Inzaghi. Sistnevnte fikk til en god avslutning, men ballen strøk utenfor stolpen til Boca.

Etter ti minutter var Dida ute på skovtur, og Milan var heldige i at Boca ikke greidde å utnytte situasjonen bedre.

Så var det Maldinis tur. Han sendte avgårde kampens dårligste skudd, men på en mystisk måte ble det til en glimrende pasning til Kaka. Kaka fikk stortreff, men en Boca-spiller fikk på ishockey-maner blokkert skuddet.

Men Milan fikk scoringen sin. Kaka avanserte inn i Bocas felt, og sendte ballen inn foran mål. Der kom Inzaghi og puttet ballen i nettet. Da viste stadionuret 21 minutter. Når det viste 23 var stillingen 1-1. Palacio fikk stå mutters alene i Milan-feltet, og hadde ingen problemer med å stange inn et flott innlegg fra Bocas venstreside.

Palacio markerte seg på en mindre positiv måte etter halvtimen, da han sendte albuen i ansiktet på Nesta.

Også andreomgangen starter Milan best. Pirlo legger et frispark inn i boksen til Boca. Ambrosini "demper" (bommer) ballen til Nesta, som dundrer ballen i mål. 2-1 til Milan. Nå dominerte Milan kampen, men Boca var farlig på de få kontringene de hadde. Blant annet hadde Ibarra et skudd på innsiden av stolpen.

Etter timen viste Kaka fram "I belong to Jesus" skjorta, og det vet alle hva betyr. Kaka gjorde sitt beryktede "dobbeltrykk", Boca forsvarerne hang ikke med, og brasilianeren fikk nok rom til å banke inn 3-1. Dette syntes til og med Ancelotti var verdt et slengkyss.

Milan var ikke ferdig med dette. Seedorf kom seg fri på høyresiden, og fant Kaka inne i Bocas straffefelt. Kaka bare flikket ballen videre til en umarkert Inzaghi, som på sin side bare trillet ballen forbi Bocas keeper. 4-1! Hvilken revansje for Inzaghi!

Den mexicanske dommeren var god, men kvarteret før slutt fikk Kaladze et hardt idømt rødt kort for en takling.

Ambrosini hadde en god dag på jobben, men fem minutter før slutt scoret han et meget unødvendig selvmål. Dida parerte et godt skudd, men returen gikk via Ambrosini og i buret. Men dette var selvfølgelig forsent for sør-amerikanerne. Spesielt når også Boca fikk sitt røde kort. Det var Ledesma som felte Kaka. Få dommere ville gitt noe mer enn frispark, det røde kortet må man sette på kontoen for kompensasjonsdømming.

Dermed er Milan historiske - ingen andre lag har 4 verdensmesterskap. Nærmest er Boca med sine tre. I tillegg fikk MIlan hevnet straffetapet fra 2003.