Italiensk fotball
SCUDETTO_505_100x110

Ingen god tid for fotballen

To bøker som har kommet på markedet nå i høst har satt søkelyset på fotballens mørke bakside. Er bare brøkdeler sant er det nok til å ryste en hel fotballverden.
Les mer...
Trond Berg Eriksen_100x160

Tolv italienske byer (Aschehoug)

Sør for Alpene, nord for Po

Berg Eriksen tar i denne boken oss med til Lombardia og Veneto, og viser frem noe av rikdommen i områdenes kultur. Han besøker tolv byer: Chiavenna, Como, Monza, Milano, Pavia, Cremona, Bergamo, Brescia, Verona, Vicenza, Mantova og Padova. Forfatteren skildrer byene, landskapet og folkelivet. Alle sør for Alpene, men nord for Po.
Les mer...
italia_90x138

Italia - kulturnøkkelen (Libretto Forlag)

Forlaget lover at dette er "en rask innføring i historie, sammfunnsforhold, skikk og bruk". Vi var skeptiske, men ga boken en sjans.
Les mer...
SCUDETTO_505_100x110

Simen Ekern: Berlusconis Italia (Cappelen)

Med Berlusconi som "rød tråd" har journalisten Simen Ekern skrevet en god innføring i Italias politikk og samfunnsliv fra 1990-tallet og frem til i dag.
Les mer...
Foot_150x150

John Foot - Calcio. A History of Italian Football (Harper Perennial)

Det er tid for en ny bokanmeldelse og denne gangen presenterer vi en skikkelig godbit. John Foot har intet mindre som mål enn å gi dere historien om italiensk fotball og han lykkes på alle fronter. For dette blir aldri kjedelig oppramsing av fakta, men interessante og underholdende refleksjoner rundt italiensk fotball fra slutten av 1800-tallet og frem til i dag.
Les mer...
Forza Italia2_120x168

Paddy Agnew - Forza Italia. The Fall and Rise of Italian Football

Den irske journalisten Paddy Agnew flyttet til Italia i 1985. I boken "Forza Italia" gir han oss et fascinerende bilde av kultur og ukultur i Italia og innenfor italiensk fotball.
Les mer...
El diego_100x154

El Diego (Yellow Jersey Press 2004)

Det har vært mange oppturer og nedturer i livet til Diego Armando Maradona, fattiggutten fra Argentina som ble en blendende profil innenfor fotballen, men som også har slitt med store personlige problemer. "El Diego" er på mange måter ment å være en personlig beretning fra Maradonas side, en selvbiografi der han kan fremme sitt syn på både høydepunkter og kontroverser.
Les mer...
casteldisangro_120x189

The miracle of Castel di Sangro (Time Warner - 2003)

Kan en by med drøye 5 000 innbyggere få oppleve at fotballaget i "byen" får spille Serie B? Kan en amerikaner skrive om soccer? Svaret på begge spørsmålene er et rungende ja - og det blir god underholdning av det også!
Les mer...
john charles_cropped_150x150

King John - John Charles (Headline forlag - 2003)

Waliseren John Charles (the gentle giant) kom til Juventus i 1957. På fem år vant Charles 3 seriemesterskap, cupen 2 ganger og ble kåret til årets spiller i Italia i 1958. Forfatteren og journalisten Bob Harris har skrevet en ærlig og åpen bok om en av de ypperste fotballspillerne som har spilt i den italienske ligaen.
Les mer...
torinodaydied_120x167

The day Italian football died (The Breddon books publishing company - 2000)

Kl 17.00 fjerde mai 1949 kræsjer et Fiat fly med 31 passasjerer i Supergahøyden ved utkanten av Torino. Ombord er spillerne fra "Il Grande Torino", laget som akkurat har vunnet Serie A tre sesonger på rad. På få sekunder var Italias beste fotballag borte.
Les mer...