Italiensk fotball

Lazio - nummer 7

22-08-2007 Rune Opstad
Kan du ha onkel Skrue til klubbpresident, og likevel gjøre det godt sportslig? Svaret er ja, og svaret er Lazio. Til tross for en vanskelig økonomi ble Lazio nummer tre sist sesong, og spiller i august kvalifisering til gruppespillet i Champions League.
Lazio kan få en fantastisk sesongstart om de kvalifiserer seg til gruppespillet - både sportslig og ikke minst økonomisk. Spill i UEFA-cupen vil ikke kunne gi det samme, derfor blir returkampen i kvalifiseringen i neste uke en av de viktigste i klubbens historie.

Økonomien gjør at Lazios spillergruppe ikke er så bred som den burde ha vært. Lazio vil ha problemer med å "kjempe" på for mange fronter samtidig, og bør unngå for mange og langvarige skader.

Keeperlegenden Peruzzi la opp i sommer, og vil være et stort tap for Lazio. Kanskje mest som rollemodell og kontinuitetsbærer, men selvfølgelig også som en særs dyktig keeper. Andre må fylle dette tomrommet. Lazio har kjøp en spennende keeper fra River Plate, Carrizo. Men han trenger tid til å fylle hanskene til Peruzzi.

Den defensive tryggheten blir neppe borte, selv om Peruzzi har lagt keeperhanskene på hylla. Lazio er avhengig av at kjempingen og stå-på-evnen opprettholdes i det defensive arbeidet. Laget er uten "stjerner", men utmerket seg sist sesong med å være arbeidsomme, og kanskje litt hardføre.

Tranfers per 17. august:
INN: Kolarov (F, Ofk Beograd); Foggia (M, Reggina), Quadri (M, Spezia), Correa (M, Lucchese), Del Nero (M, Brescia), Scaloni (F, Racing Santander), Meghni (M, Bologna), Carrizo (K, River Plate)

UT: Peruzzi (K, lagt opp), Sereni (K Torino), Bonetto (M, Bologna), Foggia (M, Cagliari), Jimenez (M, Inter), S Inzaghi (F, Parma)

Vi tror årets sesong blir betydelig vanskeligere for Lazio, men klubben vil kjempe om en plass i Europa også i 2008.

Plassering sist sesong: 3