Italiensk fotball

Juventus - nummer 4

23-08-2007 Rune Opstad
Dagen er ikke den samme uten VG, og Serie A er ikke det samme uten Juventus. Mest elsket og mest hatet. Italias mest suksessrike klubb er igjen å finne blant den ypperste elite.
Det har vært enorme utskiftninger i Juves spillergruppe i sommer. Spillere har kommet, og spillere har gått - flere har endog gjort begge deler.

Juventus mistet en mengde toppspillere sist sommer etter Calciopoli-skandalen. Det var sårt å se spillere som Cannavaro, Zambrotta, Zlatan og Emerson forsvinne ut døra. Desto mer elsket er de som ble igjen med Buffon og Del Piero i spissen.

Også i sommer har Juventus ryddet i spillerstallen, men med langt mindre drastiske konsekvenser. Eldre spillere som Tudor, Tacchinardi (som ikke har spilt i Juve på lenge) og Kovac er ikke lenger med. En rekke unge spillere er sendt på lån til mindre klubber for å få spillererfaring. To av spillerne som hadde vært morsomt å se i sebrastripene er Kapo og De Ceglie. Kapo har allerede puttet for Birmingham, og fikk for få sjanser i Juventus.

Det største talentet av de nye er Criscito, han kan fort bli fast inventar i Juves forsvar allerede nå. Iaquinta er kjøpt inn for å sikre at klubben kommer i pluss i målprotokollen. Almiron hadde en meget god sesong i Empoli, og forsterker midtbanen sammen med Tiago. Merk at Juve har hatt visse innkjøringsproblemer med midtbanen sin i sommer. Bak blir Grygera og Andrade solide forsterkninger.

Juve har en rekke klassespillere i alle ledd, Buffon, Nedved, Camoranesi, Trezeguet og Del Piero er bare noen av disse. Laget er derfor en soleklar kandidat til å kjempe om en Champions League plass. Juve har også fordelene av ikke å spille i Europa, noe som medfører klart færre kamper enn de andre topplagene. Spillere som Nedved og Camoranesi vil ha godt av hvilepauser. Ranieri har et solid rykte som manager, noe som han ikke minst viste i Parma våren 2007.

Juventus kommer til å kjempe i toppen av Serie A, men vi tror ikke laget inntar "pallen" denne sesongen.

Transfers per 23. august:
INN: Molinaro (F, Siena), Grygera (F, Ajax), Criscito (F, Genoa), Nocerino (M, Piacenza), Salihamidzic (M, Bayern Munich), Tacchinardi (M, Villarreal); Miccoli (A, Benfica), Iaquinta (A, Udinese), Gastaldello (F, Siena), Almiron (M, Empoli), Tiago (M, Lyon), Olivera (M, Sampdoria), Andrade (F, Deportivo La Coruna)

UT: Balzaretti (F, Fiorentina), Kovac (F, Borussia Dortmund), Tudor (F, Hajduk Split); Bojinov (A, Fiorentina), Volpe (A, Livorno), Venitucci (M, Treviso), Paro (M, Genoa), Kapo (M, Birmingham), Gastaldello (F, Sampdoria), Mirante (K, Sampdoria), Volpato (A, Empoli), Giovinco (M, Empoli), Miccoli (A, Palermo), De Ceglie (M, Siena), Maniero (A, Ascoli), Tacchinardi (M, Brescia), Giannichedda (M, kontrakt terminert), Marchisio (M, Empoli), Piccolo (F, Empoli), Bettega (M, Siena), Zalayeta (A, Napoli), Blasi (M, Napoli)

Plassering sist sesong: 1 i Serie B