Italiensk fotball

Juve vant Derby della Mole

Og Siena tok poeng mot høytflyvende Catania...

25-10-2008 Rune Opstad
Juventus er tilbake på vinnersporet, seier mot Real Madrid og byrival Torino på en halv uke gjør godt for sebrastripene. Catania mistet to poeng i Siena.
Juventus - Torino 1-0 (0-0)
150. gang at disse byrivalene møtes. Det var "hjemmelaget" Juve som startet best. Etter 20 minutter kom de første virkelige sjansene, men Torino-målvakt Calderoni fikk til en formidabel dobbel-redning. Kampen hardnet til, og Barone kunne like godt ha fått rødt som gult kort etter en hårreisende takling på Del Piero. Få minutter etter burde Bianchi ha ført Torino opp i ledelsen, men han bommet på en "Zlatan-lobb". Stillingen ble 0-0 til pause, og tankene gikk til fjorårets to derby som ende 0-0 og 1-0 (Trez scoret fire minutter på overtid av andreomgang).

Andre omgang startet friskt, og før to minutter var passert hadde Amauri scoret sitt femte seriemål for sesongen. Han slet seg fri fra oppasserne, og satte ballen under en utrusende Calderoni. Litt hell, mye dyktighet. Resten kampen var nok Torino hårfint det beste laget, men laget har fortsatt ikke scoret et seriemål i oktober.

Dermed er Ranieri og hans mannskap igjen på offensiven, og sjansen for at Ranieri skal bli den første treneren som blir sparket i Juve siden 1969 er betydelig redusert. De Biasi får på sin side veldig lite ut av et lag som på papiret ser brukbart ut, og tapet hjemme mot Cagliari sist helg var katastrofalt. Når alle kampene er spilt denne helgen kan Torino ligge på nedrykksplass.


Siena - Catania 1-1 (0-0)
Catania hadde bare tapt 1 av sine 8 første kamper før kveldens oppgjør mot Siena, og dermed plassert seg helt oppe på andreplass på tabellen - helt oppe i ryggen på Inter. Men kvarteret før slutt så det ut til at sicilianerne skulle tryne i Toscana. Calaio scoret sitt andre mål for Siena denne sesongen. Det er like mye som han gjorde for Napoli i hele fjoårssesongen. Det skulle likevel bare gå fem minutter før utlingingen var et faktum - Mascara på straffespark. Spillerens tredje så langt, dermed er han delt toppscorer med Paolucci.