Italiensk fotball

Jakten på talentene - Davide Di Gennaro

28-06-2007 Rune Opstad
Selv for mange supportere av AC Milan er han fortsatt et ubeskrevet blad. Det er bare å lære seg navnet først som sist; Davide Di Gennaro kan være AC Milans nye, store offensive midtbanestjerne. Men først skal han føre Bologna til toppen av Serie B.
Davide er født i Milano 16. juni 1988 og holdes for å være en av AC Milans mest lovende midtbanespillere. Den 19. årige playmakeren har spilt på AC Milans primavera lag denne sesongen under Filippo Galliums ledelse og imponert stort - blant annet har han fullført to hattricks med kapteinsbindet rundt armen. Totalt ble det 14 mål i sesongen 2006-07 (offisielt, selv påstår Davide at det var femten). Spilleren var med i seniortroppen til AC Milan i Champions League kampen mot Celtic i Glasgow. Di Gennaro fikk sin Serie A debut da han kom inn for Costacorta i 2-3 tapet mot Udinese 19. mai 2007. De 35 minuttene ble belønnet til karakter 5,5 i Gazzetta dello Sport. Selv sier Di Gennaro at det var fantastisk å spille sammen med Kaka, en av hans store helter. Ikke rart, siden Kaka har en lignende rolle hos seniorene som Di Gennaro hadde i primavera laget.

Di Gennaro er fast inventar på Italias U19 landslag.

Davide Di Gennaro blir utlånt til Bologna i Serie B denne sesongen for å få a-lags erfaring. Vi blir overrasket om han ikke er i AC Milans tropp i 2008-09.