Italiensk fotball

Jakten på talentene - Anthony Vanden Borre

10-08-2007 Ove Opstad
Stortalentet Vanden Borre har spilt i Anderlecht fra han var 8 år gammel. Nå er han klar for Fiorentina, ikke for å erstatte Luca Toni, men for å styrke forsvaret. I Anderlecht ble han mest brukt som høyreback, men han kan også med hell brukes mer sentralt.
Vanden Borre er født i Afrika i 1987, men er belgisk statsborger. Siden han ble tatt opp i A-lagstroppen til Anderlecht i 2003 har Vanden Borre også rukket å debutere for det belgiske landslaget. Han ble en av tidenes yngste for Belgia da han ble byttet inn i kampen mot Tyrkia

Vanden Borre har lenge vært en ettertraktet spiller for toppklubbene rundt om i Europa, og har også fått vist seg frem i Champions League. Likevel er det nok all grunn til å være tålmodig med unggutten. Overgangen fra Belgia til Italia kan bli en stor utfordring. I EM-kvalifiseringen har både Belgia og Vanden Borre slitt. Det har blitt to kamper fra start, mot Polen og Azerbaijan, og til sammen 214 minutter spilletid (etter 8 kamper). Men det er all grunn til å tro at Fiorentina ser på Vanden Borre som en mann for fremtiden siden de har gitt ham en femårskontrakt (2012). Anderlecht vil trolig motta i overkant av 30 millioner for ham.