Italiensk fotball

Jakten på talentene - Alberto Aquliani

17-08-2007 Rune Opstad
Alberto Aquiliani er født 7. juli 1984 i Roma. Aquliani fikk sin Roma debut allerede 10. mai 2003 i 3-1 hjemmeseieren mot Torino på Olimpico. Da hadde han vært i sin favorittklubb siden en alder av 9 år.
Den 23-årige midtbanespilleren står nå overfor en av sine viktigste sesonger. Etter debutten i 2002-03 sesongen ble det et vellykket låneopphold i Serie B klubben Triestina i 2003-04. Tilbake i Roma ble det 29 kamper sesongen etter. Av ulike årsaker endte nummer 8 med kun 13 kamper og 1 mål sist sesong foruten kamper i Champions League og Coppa Italia. Blant annet satte en kneskade han utenfor spill i hele seks måneder. Mediumkarakteren til Gazzetta var 6,18 - med andre ord under det spillere som De Rossi (6,33), Mancini (6,21) hadde, men godt over Taddei (6,05). Ser vi på Romas formidable midtbane for tiden, så blir det likevel tøft få spille seg til fast plass denne sesongen også.

Aquliani har vært en dominerende kraft i de aldersbestemte italienske landslagene. Når Italia vant U19 EM i Liechtenstein i 2003 ble han kåret til "Golden player". Forøvrig var Aquliani den eneste italienske spilleren som spilte samtlige minutter i turneringen for Berrettinis vinnerlag. 990 minutter inkludert blant annet kvalfiseringskampen mot Norge, som italienerne vant 1-0.

Aquliani har en fantastisk teknikk, og en dødelig skuddfot - noe vi kunne oppleve under U21 mesterskapet nå i juni. På fire kamper satte han inn to mål fra sin midtbaneposisjon (selvfølgelig med nummer 8 på ryggen). Og hvilke mål var det - her går vi for det spektakulære!

Vi håper Aquliani forblir skadefri denne sesongen, og at Roma finner plass til ham i sin startoppstilling. Dette er en spiller som Azzurri vil ha stor glede av i mange år framover!