Italiensk fotball

Italienske lag i UEFA-cupene

25-08-2008 Rune Opstad
Vi går inn i en uke med meget avgjørende kamper i Champions League- og UEFA-cup kvalifiseringen. De tre italienske lagene som skal ut i aksjon har alle gode utgangspunkter.
Champions League (3. kvalifiseringsrunde)
Juventus skal møte Artmedia på Tehelné Pole i Bratislava tirsdag 26. august. Kick off er satt til 20.45. Torino-giganten vant overraskende lett 4-0 i den første kampen etter scoringer fra Camoranesi, Del Piero, Chiellini og Legrottaglie.

Giorgio Chiellini er kneskadet, og er ikke spilleklar før i oktober. Nedved er derimot tilbake etter suspensjon, og trioen Paolo De Ceglie, Claudio Marchisio og Sebastian Giovinco er tilbake fra OL i Beijing.

Juventus har ikke vært i gruppespillet i Champions League siden 2005, så en seier over to kamper mot Artmedia vil være veldig velkommen for supporterne. Så skal man ikke glemme at Artmedia faktisk knuste Celtic 5-0 i Bratislava for tre år siden.

Fiorentina skal ut i bortekamp mot Slavia Praha onsdag 27. august med kick off kl. 20.45. Utgangspunktet er bra siden La Viola vant den første kampen med 2-0 hjemme på Artemio Franchi i Firenze. Mutu og Gilardino var målscorere den gangen.

Vinnerne i 3. kvalifiseringsrunde går inn i gruppespillet i Champions League.


UEFA-cupen (2. kvalifiseringsrunde)
De albanske mesterne ga ikke Napoli nevneverdig motstand hjemme på Loro Boriçi i Shkoder. Napoli banket nemlig Vllaznia 3-0 etter to mål fra Pià og ett av Denis. Returkampen går på San Paolo førstkommende torsdag 28. august med kick off kl. 21.00.

Vinneren går inn i UEFA-cupens første ordinære runde.