Italiensk fotball

Italiensk suksess i UEFA-cupen?

18-09-2008 Ove Opstad
Det er klart for den første runden av UEFA-cupen, og de italienske lagene er innblandet i en rekke interessante oppgjør. Størst press på seg har nok AC Milan etter en lei start i Serie A - i kveld møter de Zürich på hjemmebane.
AC Milan - Zürich
Ancelotti og AC Milan sliter i motbakke for tiden, og på tirsdag ble det også klart at Pirlo kan være ut av spill i opp til en måned. Nesta er også fortsatt skadet, men ellers er de fleste tilgjengelige. Som Roma sliter AC Milan både fremover og bakover på banen, og mot Zürich er det ikke umulig at Ancelotti velger å sette Ronaldinho og Shevchenko på benken. Seedorf kan ta den sentrale midtbaneposisjonen og Senderos en plass ved siden av Maldini i forsvarsleddet. Zürich på sin side har startet serien fint med seks seire på ni kamper, men ligger likevel 5 poeng bak topplaget Basel. A. Abdi er toppscorer for Zürich og har scoret sju mål på de ni første rundene. I kvalifiseringsrunden spilte Zürich to ganger 1-1 mot Sturm, men gikk videre på straffespark.

Napoli - Benfica
Napoli har startet Serie A veldig bra og banket sist helg Fiorentina 2-1. Borte mot Roma i serieåpningen berget de ett poeng selv om de spilte med 10 mann i nesten en omgang. Benfica på sin side har handlet inn foran sesongen og kan nå skryte av å ha spillere som Nuno Gomez, Pablo Aimar, José Antonio Reyes, Luisão og David Suazo i troppen. Sistnevnte er nok veldig ivrig på å vise seg frem mot italiensk motstand. Benfica har opparbeidet seg mye rutine i Europa-cupene og vil være en verdig motstander til et offensivt Napoli-lag. Hamsik har fått en fantastisk start på sesongen og viser allerede nå at sist sesong ikke var noen tilfeldighet. Nykommer Denis må derimot starte å score om han fortsatt skal klare å holde Zalayeta på benken. En annen nykommer, Christian Maggio, scoret mot Fiorentina og hevet seg etter en middels debut mot Roma.

Sampdoria - Kaunas
Etter en god kamp mot Inter kom Sampdoria på jorden igjen med 0-2 mot Lazio. Laget til Mazzarri bør likevel være godt nok til å gå et godt resultat hjemme mot Kaunas fra Litauen. Kaunas var sjanseløse mot Aalborg i Champions League kvalifiseringen og tapte 0-4 sammenlagt. Sikkert en nedtur etter at Glasgow Rangers var slått i den første kvalifiseringsrunden. Kaunas ligger på 2.plass i serien etter 17 runder, men topper formtabellen. Bellucci er fortsatt skadet for Sampdoria, men laget har godt med slagkraft gjennom Cassano og Delvecchio. Sampdorias Marius Stankevicius er født i Kaunas, men har spilt i Italia siden 2001/2002. Trolig får han en ny sjanse på høyresiden av midtbanen.

Dortmund - Udinese
Hjemmelaget hentet inn 0-3 til 3-3 i helgens lokalderby mot Schalke og kan stelle til litt av hvert mot Udinese. Dortmund har vært ujevne de siste sesongene, men har fått en fin start på inneværende sesong i Bundesliga. Udinese var et nummer for små borte mot Juve i helgen og var heldige som kun tapte med ett mål. Det er likevel stor optimisme i klubben og særlig fremover på banen kan de skape trøbbel om Dortmund gir dem tid og rom.