Italiensk fotball
SCUDETTO_505_100x110

Historiemåned: 1940-tallet

Til tross for at krigen raste i Europa, og i verden, så ble seriespillet fullført hvert år i Italia - med unntak av i 1944 og 1945. 1940- tallet ble utvilsomt Torinos store tiår. Vi ser litt på spillerne som dominerte tiåret.
Les mer...
SCUDETTO_505_100x110

April er historiemåned hos Fotballitalia

Få er så stolte av sin fotballhistorie som italienerne. Denne måneden vil vi derfor dykke litt dypere i den rike og mangfoldige calcio-historien. Vi begynner veldig forsiktig med å presentere de ti spillerne med flest mål, og de ti med flest kamper i Serie A gjennom tidene.
Les mer...
Alessandro-Del-Piero_100x75

Søndag blir Del Piero historisk

For Del Piero betydde kampen mot Inter så mye mer enn tre poeng mot en av erkerivalene. Han utlignet nemlig Scireas rekord med 552 kamper i Juventus-trøya.
Les mer...
juventus_100x100

Legender - Michel Platini

Han er ikke den som har scoret mest for Juventus. Han er ikke den som spilt flest kamper for Juventus. men for meg vil han alltid være spilleren som fikk meg til å bli Juve-supporter. Michel Platini.
Les mer...
AC-Milan_100x100

Ka-Pa-Ro vs Gre-No-Li

Italienske medier har døpt den brasilianske angrepstrioen til Milan for Ka(ka)-Pa(to)-Ro(naldo), tydelige inspirert av den fantastiske svenske trioen Gre(n)-No(rdahl)-Li(edholm) som herjet de italienske fotballbanene på 1940- og 50-tallet. Vi har sammenlignet de to trioene.
Les mer...
fiorent166_100x145

Legender - Gabriel "Batigol" Batistuta

Få spillere har blitt så elsket av sine egne som Gabriel Batistuta ble av Fiorentina-fansen gjennom ni sesonger på 1990-tallet. Argentineren dundret inn 168 mål på 269 kamper, og fikk kjælenavnet "Batigol".
Les mer...
AC-Milan_100x100

Fotballitalia har møtt Per Bredesen

"Tidenes beste – det er uten tvil Per Bredesen!". Det sa fotballforbundets legendariske generalsekretær Nicken Johansen, da Norges beste fotballspiller gjennom tidene skulle kåres. Bredesen spilte for Serie A-klubbene Lazio, Udinese, Milan, Bari og Messina i perioden 1949 til 1961. Fotballitalia har møtt legenden.
Les mer...
juventus_100x100

Dino Zoff - den største av de italienske keeperlegendene

Seks Scudetti, to Coppa Italia seirer, en UEFA-Cup seier, Europamester og verdensmester. Dino Zoff har skyld for mye sølvpussing i Juventus og Azzurris trofeskap. Etter at spiller karrieren var over ble han en markert trener. Ordnet legende er knapt dekkende på Dino Zoff.
Les mer...
italy-flag_100x66

Legender - Paolo Rossi

Få fotballspillere har opplevd opp- og nedturer som Paolo Ross. Fra å være regnet som et av italias største talenter, til å bli dømt for kampfiksing, for til slutt å ende som tidenes italienske vm-helt i 1982.
Les mer...
norskflagg_100x66

Per Bredesen

Solskjær, Flo eller Carew? Nei, sannsynligvis er den mest kjente norske fotballspilleren i Italia fortsatt Per Bredesen. Fortsatt er han "Il grande laziale" (den store Lazio-spilleren).
Les mer...