Italiensk fotball
SCUDETTO_505_100x110

Myten er avslørt

Det er to ting du med rimelig stor sikkerhet vil høre i løpet av høsten. For det første; "hvorfor hadde de ikke noen på stolpene da corneren ble tatt" og den andre " den som blir felt skal ikke ta straffesparket". Journal of Sports Sciences har analysert det siste forholdet.
Les mer...
flag_uk_100x70

The British connection

Britain, Britain, Britain. Man kan si mye om innbyggerne på de britiske øyer, og det gjør vi også. Men fotball det kan de.
Les mer...
SCUDETTO_505_100x110

Sesongen 2008-09: Hvordan ser startoppstillingene ut?

Transfermarkedet har nå kommet så langt at vi begynner å se konturene av hvordan de beste lagenes startoppstillinger vil se ut. Vi har sett litt på antatt startoppstillinger til de fem klubbene som havnet øvest på tabellen sist sesong.

Les mer...
fifa_com_100x20

Hvordan kjøpe deg ut av fotballkontrakten din etter FIFAs artikkel 17

Den såkalte paragraf 17 er mye omtalt i media. Engelske The Mirror har sett på paragrafen, og dens betydning for transfermarkedet.
Les mer...
SCUDETTO_505_100x110

Reise: Fem gode grunner til å besøke Italia

...og fem gode grunner til å holde seg langt borte!

Å være glad i Italia, er som å være glad i en ektefelle. Du elsker mye, men det er også ting å irritere seg grønn over. Fotballitalia prøver å forklare våre følelser overfor Italia.
Les mer...
SCUDETTO_505_100x110

Alberto Gilardino - en kommende suksess i Fiorentina?

Gilardino ble aldri den store suksessen man håpet på i AC Milan, men Fiorentina valgte likevel å legge ut 140 millioner for spilleren. I et intervju på søndag uttalte Prandelli at han føler seg sikker på at Gilardino kan gjenvinne storformen fra tiden i Parma. Fotballitalia har sett nærmere på saken.
Les mer...
SCUDETTO_505_100x110

Kampen om fjerdeplassen

Noen vil si at sølv er nederlag. Andre vil mene at fjerdeplass er det verste - man blir tross alt uten medalje. Ikke sånn i Serie A. Her slåss fire lag om den forjettede fjerdeplassen, som gir Champions League spill til høsten.
Les mer...
SCUDETTO_505_100x110

Goal: de ti beste kjøpene i 2007/08 sesongen

I helgen fikk vi en oversikt over de ti dårligste kjøpene, nå analyserer GOAL de ti beste kjøpene i Serie A denne sesongen.
Les mer...
AC-Milan_100x100

Milan - få nye spillere til sommeren?

Juventus, Fiorentina og Milan slåss om de to siste Champions League plassene. Nå varsler Milan-ledelsen at det kan bli færre spillerkjøp til sommeren om det ikke blir CL-spill neste sesong.
Les mer...
juventus_100x100

Ranieri - "mitt Juventus"

Deschamps tok over et Juventus-lag som i stor grad var ”strippet” for mange av sine største stjerner. Cannavaro, Emerson, Thuram, Zambrotta, Zlatan og Vieira var alle borte. Deschamps fikk kun en sesong i Juve, og fikk ikke i større grad sjansen til å bygge et lag i sin ånd. Dagens trener Ranieri har et lengre perspektiv på sin trenergjerning, og snakker nå åpent om å bygge ”sitt Juve”.
Les mer...