Italiensk fotball

Historiemåned: tidenes spiller

23-04-2008 Rune Opstad
I dag er det Canal+ sin stjernekommentator Øyvind Johannessen som har valgt ut sin favorittspiller. Og det er ikke hvem som helst han har valgt. Tre stikkord: 1980- tallet, fransk og 10. Vi snakker selvfølgelig om Michel Platini.
- Hvem har du plukket ut som tidenes beste spiller i Italia, Øyvind?

- "Michel Platini."

- Hvorfor det?

- "Jeg har aldri vært noen Juve-supporter, til det var de altfor svake i Serievinnercupfinalen mot Ajax i 1973. Å velge en spiller som tidenes beste i Serie A er en grusom øvelse, og det er mange som kunne vært valgt, av mange forskjellige grunner. Mitt valg blir likevel den elegante Michel Platini, som på en særegen måte skred over gresset, og scoret mål med imponerende få pauser. Han var tross alt midtbanespiller, men likevel toppscorer tre år på rad i den ligaen i verden hvor det trolig var vanskeligst å score mål.

Maradona var aldri min mann, og på åttitallet var det sånn at du enten likte Platini eller driblekongen fra Argentina. Jeg foretrakk Platini fra første gang jeg så ham spille fotball i VM i 1978, på grunn av hans elegante fremferd og sympatiske oppførsel.

Sånn er det bare."