Italiensk fotball

Forhåndsomtale: serierunde 9

27-10-2008 Ove Opstad
Det er full runde i Serie A på onsdag, og kampene ble ikke mindre interessante etter det som skjedde i helgen - tabellen er nemlig rekordjevn. Toppoppgjøret denne runden er Fiorentina - Inter, men det er nok mange som er spente på hva Roma gjør hjemme mot Sampdoria også. Milan er store favoritter hjemme mot Siena, det samme gjelder for Napoli hjemme mot Reggina. Juve møter Bologna borte.
Bologna - Juventus
Det løsnet voldsomt for Bologna hjemme mot Lazio, og flere av målene var det virkelig klasse over. Det var likevel tilbake til gamle synder da Bologna på søndag tapte 0-2 borte mot Sampdoria, og de sliter generelt fremover på banen. Dette setter nok et noe frynsete Juve pris på, og de kan raskt straffe Bologna bakover på banen. Amauri har allerede fått stjernestatus, og han har vært helt avgjørende midt oppe i Juves skademareritt. Listen ble enda lengre i helgen, og inneholder nå: Andrade, Zanetti, Zebina, Trezeguet, Buffon, Tiago, Poulsen, Marchisio, De Ceglie, Grygera og Salihamidzic. Gazzetta tror at Giovinco kan få sjansen fra start på onsdag, og han kan tilføre sårt tiltrengt kreativitet på midtbanen. Di Vaio var i Juve fra 2002 til 2004 og bokførte 18 scoringer, og vil nok gjerne vise seg frem mot gamleklubben.

Catania - Udinese
Suksessen til Udinese fortsetter, men de vil få kvalifisert motstand mot et Catania lag som er svært gjerrige bakover på banen. Dette kombinert med spillere som Paolucci, Mascara, Plasmati og Martinez offensivt har sørget for godt med poeng til laget fra Sicilia. Floro Flores scoret ett av målene mot Roma i helgen, og kan holde Quagliarella ute av laget. Optimismen er så stor i Udine for tiden at de ikke lenger føler noen grenser for hva de kan oppnå.

Chievo - Lazio
Verona-laget Chievo gikk på en lei 0-2 smell mot Cagliari på Sardinia sist søndag. Det er spesielt en dårlig borteform som har ført Chievo ned på den utsatte 18. plassen på tabellen, i Verona tar man jevnt med poeng. Lazio startet sesongen på en fenomenal måte, spesielt angriperen Zarate var en åpenbaring. Etterhvert har blemmene fra sist sesong kommet tilbake, og romerne har falt nedover på tabellen. To seire og to tap borte så langt.

Fiorentina - Inter
Fiorentina har sneket seg helt opp i ryggen på de absolutte topplagene, til tross for at laget har hatt meget tøff motstand i serieåpningen. Ikke minst er dette fortjenesten til den alltid gode målvakten Frey, og Gilardino som har funnet tilbake til scoringsformen etter overgangen fra Milan i sommer. Fiorentina er meget solide hjemme i Firenze (3-1-0). Mourinho har slitt litt med å finne sitt Inter, men ikke verre enn at klubben er à poeng med Udinese og Napoli på tabelltoppen. 0-0 hjemme mot Genoa på søndag var første gang Inter gikk målløs av Meazza på fire år.

Genoa - Cagliari
To lag som kommer fra gode resultater. Cagliari har slått Torino 1-0 borte og Chievo 1-0 hjemme. Genoa med meget respektable 0-0 mot Inter sist. Cagliari ser ikke ut til å trives med å reise til fastlandet, unntaket er Torino-turen for en drøy uke siden. Men Acquafresca ser ut til å ha funnet scoringsformen, det er viktig om laget skal ha noen sjans til å berge plassen. Genoa er dårlige borte (poenget mot Inter var årets første på borteplan), men hjemme har det blitt fire strake seire mot kvalifisert motstand. Kongen er selvfølgelig Milito.

Lecce - Palermo
Lecce er uten hjemmetap denne sesongen (2-2-0), så sier vi ikke noe om borteformen. Det er likevel nok til at laget har unngått bunnstriden så langt. Også Palermo er best hjemme, men husk at laget faktisk slo Juventus på Olimpico tidligere i høst. Ikke rart Palermo er ujevne, halve laget ble byttet ut i sommer.

Milan - Siena
Ancelotti kan nå le av alle skeptikerne, fra en dårlig start på sesongen har Milan nå kjempet seg opp i ryggen på byrival Inter. Ett lite poeng skiller Milano-lagene. Laget spiller fin offensiv fotball, og Ronaldinho har begynt å score mål igjen. Og på benken sitter tidenes måltyv, Inzaghi. Som de fleste italienske lag sliter Siena når de må reise bort fra mor i Toscana. Ett poeng på fire bortekamper skremmer ikke Milano-supporterne på San Siro.

Napoli - Reggina
Det var få som undervurderte Napoli før sesongen, søringene har et meget godt lag både på papiret og på banen. Vi tippet dem på UEFA-cupplass, men nå har de hold på en Champions League plass. Lag som Juve og Roma kan slite med å frarive dem denne plassen. Reggina har også innfridd forventningene, men med et annet fortegn. Reggina har ikke tatt poeng borte denne sesongen, og mye skal skje om de får de første bortepoengene i Napoli på onsdag.

Roma - Sampdoria
Fru klubbpresident var rasende (på nytt) etter tapet mot Udinese, og mente at nå måtte spillerne begynne å kjempe for supporternes skyld. Mange snakker om at Juve (og tidligere i sesongen Milan) har hatt en dårlig start på sesongen, men det er ingenting i forhold til Romas prestasjoner. Hjemme i Roma har det ikke vært så verst, det eneste tapet er mot Inter. Men borte har det blitt fire strake tap. Sampdoria berget litt selvtillit når de vant i helgen, men også de har en borteform til å miste nattesøvnen av. Roma er nummer femten på tabellen, men det er "bare" ti poeng opp. Ikke umulig om ting snur. Spalletti sitter trygt, men det er ikke et godt tegn når Giluy påstår at treneren svikter under press.

Torino - Atalanta
De Biasi er uten jobb om det blir hjemmetap mot Bergamo-gjengen Atalanta. 1-0 tap mot Juve er en ting, men 1-0 tap hjemme mot Cagliari er det nærmeste du kan komme katastrofe i fotball. Torino er nest nederst på tabellen, på lik poengsum med Reggina. Atalanta med luringen Del Neri i spissen ligger midt på tabellen, men det er ikke på grunn av borteformen - den er ganske ussel.