Italiensk fotball

Forhåndsomtale: serierunde 8 (oppdatert fredag)

23-10-2008 Ove Opstad
Også denne helgen kan Serie A by på en rekke interessante oppgjør. Mest interesse blir det nok rundt krisekameratene i Torino. Ellers skal Lazio måle krefter med Napoli, og Roma prøve å forbedre bortestatistikken mot formlaget Udinese. Mens Inter er favoritter mot bortesvake Genoa får AC Milan og Fiorentina trolig nok å stri med i bortekampene mot henholdsvis Atalanta og Palermo.
Atalanta - Milan
Milan hadde etter hvert få problemer mot et redusert Sampdoria lag, men det blir trolig tøffere i helgen mot Atalanta. Atalanta har tre strake hjemmeseire og har slått Milan i tre av de fire siste kampene i Serie A. Milan kunne tillate seg å spare mange spillere da de relativt lett vant 3-1 borte mot Heerenveen i UEFA-cupen. Milan er etter vår mening en knepen favoritt mot Atalanta etter å ha vunnet sju av de siste åtte serie- og cupkampene. Om det ikke skjer mye i midtuken har også skadelisten skrumpet ned til Pirlo, Senderos og Kaladze. I sin siste hjemmekamp vant Atalanta 4-2 mot Sampdoria i et dramatisk oppgjør. Sist helg ble det poengdeling borte mot Chievo.

Cagliari - Chievo
Det såg veldig svart ut for Cagliari, men etter fire poeng på de to siste kampene er det igjen optimisme på Sardinia. Cagliari spilt godt mot Milan, men seieren sist helg borte mot Torino var særdeles viktig. Cagliari er avhengig av å tette igjen bakover for de scorer lite - kun to mål på sju kamper. De produserer likevel greit med sjanser, og det er effektiviteten foran mål som forbedres. Chievo har ikke vunnet på de siste seks kampene, og de sliter på bortebane. Sist bortekamp endte med 0-1 mot Catania. Begge lag ligger utsatt til på tabellen, så dette blir et oppgjør med mye nerve.

Inter - Genoa
Hjemmelaget er store favoritter, men viktige Cambiasso har også havnet på skadelisten. Det betyr at midtbanen er noe sårbar. Mourinho kan likevel stille med et svært så slagkraftig mannskap, og Inter blir vanskelig å tukte nå som de har inntatt tabelltoppen. Genoa har like godt tapt alle sine bortekamper, og fasiten er kun ett scoret mål på tre kamper. Laget sliter med noen skadeproblemer, men Genoa har en bredere stall denne sesongen og kan på en svært god dag utfordre Inter. Inter vant tilsvarende oppgjør 4-1 sist sesong.

Juventus - Torino
Juve spilte effektiv og god fotball mot Real Madrid, i alle fall i en drøy time. Nå må de også rette på formen i serien, en 12. plass og to seire på sju kamper holder rett og slett ikke! Laget har en drøy skadeliste, og den ble enda lengre etter at Marchisio fikk seg en skikkelig smell mot Real. Gazzetta tror at Juve vil stille med omtrent samme lag som avsluttet i midtuken, det vil bety at Giovinco må starte på benken. Corini, Pisano og Sereni er alle ute for Torino, men Rosina er trolig skadefri. Etter tapet mot Cagliari ligger nå Torino på en 17. plass på tabellen, og det spøker virkelig for De Biasi om de også skulle tape lokaloppgjøret mot Juve. Tilsvarende oppgjør sist sesong endte 0-0.

Lazio - Napoli
Lazio fikk sist helg bank av bunnlaget Bologna, og dermed ble det en ny stor nedtur etter poengdelingen hjemme mot Lecce. En god nyhet er at Rocchi er tilbake, og han scoret da allerede mot Bologna sist helg. Spørsmålet er om laget er på vei mot en ny nedtur, eller om de igjen kan heve seg mot Napoli. Napoli er et topplag denne sesongen, men tar fremdeles klart flest poeng på hjemmebane. Sist bortekamp endte i et dramatisk 2-3 tap mot Genoa. Laget klarer likevel stort sett å unngå tap, og er nok generelt ovenpå etter 2-1 seiren mot Juve sist helg. Cannavaro er ute med skade, men ellers har ikke noen av lagene særlig skadeproblemer. Sist sesong sørget Rocchi og Firmani for en 2-1 seier til Lazio. I løpet av torsdagens trening ble det klart at Rocchi trolig har pådratt seg en ny skade som kan sett ham ut av spill opp mot en måned. Han skal til undersøkelser nå i dag (fredag).

Palermo - Fiorentina
Fiorentina spiller fremdeles ikke noen festfotball, men de har spillere som kan avgjøre kampene. Laget har kun tre poeng opp til Inter, så de henger fortsatt greit med i kampen om en topp-plassering. Fiorentina har tre strake seire i serien, og i sin siste bortekamp vant de greit 2-0 mot Chievo. Hovedregelen så langt for Palermo er at de vinner hjemme og taper borte. I den siste hjemmekampen ble det 1-0 mot Reggina. Mens Vargas nå er tilbake for Fiorentina, ble Gobbi ny mann på skadelisten etter oppgjøret i midtuken. Miccoli scoret ett av målene da Palermo vant 2-0 sist sesong, og han blir sentral om det skal bli nye tre poeng i år.

Reggina - Lecce
Hjemmelaget ligger nå helt sist på tabellen, og laget har fattige to poeng etter de sju første kampene. En seier mot Lecce vil likevel gi dem ny kontakt med lagene som for tiden ligger på en sikker plass på tabellen. Bare Cagliari har scoret færre mål enn Reggina, og ingen har sluppet inn flere (13). Lecce har all grunn til å være fornøyd med sesongen så langt etter ni poeng og 11. plass på tabellen. Laget har ikke dummet seg ut på bortebane, og maktet da også en poengdeling mot Lazio. Dette bør bli et oppgjør med mye nerve!

Sampdoria - Bologna
Hjemmelaget er trolig årets skuffelse så langt i Serie A, og er helt nede på en 18. plass på tabellen. Et av problemene er at laget kun har scoret fire mål, og de var heller aldri i nærheten av å true Milan sist helg. Bologna hadde fem strake tap før de banket Lazio sist helg, og Di Vaio ble den store helten med sine to scoringer. Palombo er fortsatt ute for Sampdoria, mens Lucchini er utestengt. Det samme gjelder forøvrig Bolognas Mudingayi. Mazzarri sitter tilsynelatende trygt i Sampdoria, men dette er en kamp de må vinne. Det er verdt å merke seg at Sampdoria også har spilt en tøff kamp på torsdag i Europa-cupen mot Partizan. 2-1 seieren kan likevel vise seg til å bli en inspirasjon videre.

Siena - Catania
Catania ligger helt oppe på en tredjeplass etter fire strake hjemmeseire. Borte har de kun ett tap, og det kom mot Inter. Laget er gjerrig bakover, og er så langt best i Serie A med sine fire baklengsmål. Siena tar de aller fleste poengene hjemme, og har beseiret både Roma og Cagliari, mens det ble uavgjort mot Sampdoria. Lagene har innbyrdes fem strake poengdelinger, og fire av dem har endt 1-1, så her blir det jevnt! Det er verdt å merke seg hjemmelagets mange skader: Eleftheropoulos, Belmonte, Sansone, Brandao, Codrea, Jaakkola, Mancini og Larrondo.

Udinese - Roma
Tre strake bortetap har gjort at Roma ligger på en svært skuffende 14. plass på tabellen. Roma må i dette oppgjøret klare seg uten Mexes som er suspendert og Cassetti og Baptista som begge er skadet. Laget hang lenge med borte mot Chelsea i Champions league, men det endte likevel med et knepent tap. Roma bør ikke spille noe dårligere mot et Udinese lag som er råsterke hjemme. I sine to siste hjemmekamper har Udinese vunnet både mot Torino og Siena. Udinese vant greit med 2-0 mot Tottenham på torsdag i UEFA-cupen, men kampen har nok uansett kostet krefter. Roma har ikke scoret på sine tre siste kamper i Serie A og CL, og det blir særdeles viktig å få i gang spillere som Perrotta og Totti, men også Juan i midtforsvaret. En gledelig nyhet for bortelaget er at Pizarro nå er klar for spill. Roma vant tilsvarende oppgjør sist sesong med 3-1.