Italiensk fotball

Forhåndsomtale: returkamper i UEFA-cupens første runde

02-10-2008 Rune Opstad
Nå skal det endelig avgjøres hvem som får spille i gruppespillet i UEFA-cupen. Alle de fire italienske lagene har god sjans til avansement, selv om Napoli gjerne skulle ha hatt et mål eller to til før bortekampen mot Benfica.
Kaunas - Sampdoria
Bonazzoli (2 mål), Cassano (2) og Fornaroli (1) sørget for at Sampdoria vant 5-0 i den første kampen - den største seieren i forrige UEFA-cup runde. Litauerne vant pussig nok sin siste hjemmekamp mot Žalgiris nøyaktig 5-0, noe som har bidratt til å føre Kaunas opp til andreplassen på tabellen. Sampdoria på sin side spilte 0-0 hjemme mot Juventus i en heller laber affære.

Avspark: kl. 18.00

Zürich - AC Milan
Milan har funnet tilbake til godformen før de reiser til Sveits for å møte Zürich. 1-0 seieren mot byrival Inter kan de leve lenge på. Laget vant den første kampen på San Siro 3-1 etter mål av Pato, Borriello og Stahel (selvmål). Kun 10 kamper er spilt i den sveitsiske serien hittil, men Zurich har lagt seg på en pen andreplass - kun to poeng etter Basel. Sist var det Xamax som fikk svi med 0-3 i bagasjen.

Avspark: kl. 20.15

Udinese - Borussia Dortmund
Floro Flores og Inler sendte Borussias supportere inn i en kollektiv depresjon da de sørget for en sterk 2-0 seier i den første kampen på Westfalenstadion i Tyskland. Borussia med solide 3-0 hjemme mot Stuttgart sist helg, men laget er ujevnt - helgen før ble det 1-4 i bortekampen mot Hoffenheim. Udinese har fått en veldig god start på sesongen, og hjemme har de bokført 2 seire og 1 uavgjort. I helgen fikk Siena lide - Udine-laget vant 2-1.

Avspark kl. 20.45

Benfica - Napoli
Napoli vil få en meget tøff kveld i Portugal torsdag kveld. Det så lenge bra ut for Napoli i den første kampen, men sluttresultatet 3-2 kan bli litt magert å reise til bortekampen med. Den portugisiske serien har knapt kommet igang, fire runder er gjennomført.Sist klinket Benfica til med 2-0 over Sporting. Napoli uten bortetap i Serie A (1-2-0). Den ene seieren kom sist helg med 1-0 over Bologna.

Avspark kl. 21.15