Italiensk fotball

Forhåndsomtale: Nå eller aldri for Roma

01-10-2008 Rune Opstad
Roma gikk på en lei smell hjemme mot CFR sist, og har ikke råd til ett nytt tap mot Bordeaux. Inter på sin side møter et Werder som knuste selveste Bayern München 5-2 i sin siste bortekamp i Bundesliga. Det blir en spennende onsdag kveld.
Bordeaux - Roma
Det er to lag som fikk stygge tap i sin første kamp som møtes på Chaban-Delmas i Bordeaux. Roma tapte 1-2 hjemme, mens Bordeaux ble knust av Chelsea i London. Hjemmelaget har aldri vært lenger i enn semifinale i en Europacup. I 1984/85 sesongen tapte de mot Juventus over to kamper. Det er ikke helt ukjente Laurent Blanc som har vært manager i klubben siden juni 2007.

Av spillere kan vi merke oss Yoann Gourchuff som er på lån fra AC Milan. Spissen Fernando Cavenaghi kom fra Spartak Moskva for et drøyt år tilbake, og scoret hele 15 mål på 23 kamper i sin første sesong for klubben. Gabriel Obertan er det største talentet i klubben, og den "nye Henry" har fått oppmerksomhet blant annet fra Real Madrid.

Etter syv kamper befinner Bordeaux seg på syvende plass i Ligue 1. Allerede 8 poeng bak lederlaget Lyon. Sist ble det 1-1 hjemme mot St. Etienne. Roma er på tiende plass i Serie A, men vant 2-0 mot Atalanta sist helg.

Den andre kampen i gruppen:
CFR - Chelsea


Inter - Werder Bremen
Inter overbeviste i sin første kamp ved å slå Panathinaikos i Hellas, mens Werder kun greidde uavgjort hjemme mot lille Anorthosis fra Kypros. En ny seier vil gi Inter et "stålgrep" på sin Champions League gruppe.

Det er nå fire år siden Werder greidde å komme blant de seksten siste lagene i Champions League. Den gang endte det med spektakulære 2-10 sammenlagt mot Lyon i åttendelsfinalen. Den erfarne manageren Thomas Schaaf må stole på at Diego igjen gjør jobben for bortelaget - stjernespilleren var linket til en rekke storklubber i sommer, men ble værende i Bremen. Mange husker midtstopperen Mertesacker fra det tyske EM-landslaget, mens Pizarro har kommet på lån fra Chelsea.

Werder Bremen har to merkelige resultat bak seg i Bundesliga. I sin siste bortekamp knuste de Bayern fullstendig i München, mens det i helgen ble 5-4 over Hoffenheim på Weserstadion. Dette holder til en tredjeplass på tabellen, to poeng bak lederlaget Hamburger SV. Inter på sin side falt ned på fjerdeplass etter det forsmedelige tapet mot byrival Milan søndag kveld.

Den andre kampen i gruppen:
Anorthosis - Panathinaikos