Italiensk fotball

Forhåndsomtale: AC Milan - Arsenal

03-03-2008 Rune Opstad
AC Milan har et glimrende utgangspunkt foran returkampen mot Arsenal. Etter 0-0 i London, bør Milan kunne avansere foran et fullsatt San Siro i Milano. - Denne artikkelen ble mandag kveld oppdatert i forhold til AC Milans offisielle tropp.
Både AC Milan og Arsenal presterte forholdsvis dårlige generalprøver lørdag ettermiddag. Bendtner utlignet for Arsenal hjemme mot Aston Villa tre minutter på overtid, mens det måtte et straffemål av Oddo for å berge ett poeng for Milan mot Lazio.

Arsenal gjorde en meget god kamp mot Milan sist, og Emmanuel Adebayor har i et intervju med UEFA "lovd" at laget skal repetere dette i Milano - og at han selv skal finne nettmaskene på San Siro. I den første kampen var det bare en tverrligger som stod mellom Togo-spissen og seiersmålet.

I Milan-leiren er det stor glede etter at Kaka` har bundet seg til klubben til 2013. Han blir da også verdens best betalte fotballspiller. Seedorf hinket av banen lørdag med hamstring, og det blir interessant å se om han blir klar til tirsdagens oppgjør. Dida, Nesta, Ronaldo, Cafu og Serginho spilte ikke i helga grunnet skader. Ronaldo er definitvt ute sammen med Jankulovski, men Nesta bør være klar til tirsdag. Inzaghi er toppscorer for Milan i Champions League med fire mål, men han er neppe i startoppstillingen på tirsdag. Kaká, Gilardino og Pato står nok foran i køen om en plass i angrepet. Lørdag kom Paloschi inn på banen da Seedorf ble skadet, mens Inzaghi forble på benken. Litt vanskelig å tolke dette, ville Ancelotti være sikker på at Inzaghi kunne spille tirsdag, eller er også Paloschi foran i køen?

Milan er regjerende Champions League (og verdensmester). Siden kampen om en ny Scudetto forlengst er glemt, blir denne turneringen viktig for Ancelotti og Milan også denne sesongen. Å gå ut på tirsdag vil skape en enorm skuffelse hos supporterne. Arsenal på sin side leder forsatt Premier League med 1 poeng, til tross for at også de har hatt en dupp i ligaformen.

AC Milans offisielle side kunne mandag 3/3 vise til følgende tropp foran oppgjøret mot Arsenal:
Keepere: Kalac, Fiori, Offredi
Forsvarere: Bonera, Favalli, Kaladze, Maldini, Nesta, Oddo, Simic
Midtbanespillere: Ambrosini, Gattuso, Emerson, Gourcuff, Pirlo, Seedorf
Angripere: Gilardino, Inzaghi, Paloschi, Pato, Kakà.

Vi forventer en tett og intens kamp på San Siro, det meldes om at det kan bli fullt hus. Dette vil eventuelt skape en enorm atmosfære rundt dette dramatiske oppgjøret.

Kampen vises på SportN med sendestart kl. 20.40, avspark er som kjent 20.45.