Italiensk fotball

De italienske lagene imponerte i UEFA-cupen

24-10-2008 Ove Opstad
De tre gjenværende italienske lagene har alle gode sjanser til å avansere fra gruppespillet i UEFA-cupen etter å ha overbevist i åpningskampene. Etter vekslende suksess i Champions League er det betryggende å se at "de nest beste" hevder seg i Europa.
Udinese har overbevist i årets utgave av Serie A og på torsdagskvelden fikk "bunnlaget" Tottenham føle på kroppen at de også kan spille ute i Europa. Det var Di Natale som sendte hjemmelaget i ledelsen da det var spilt i 24 minutter. Tottenham startet likevel kampen best, men en grov feil gjorde at Gomes felte Lukovic, og da var resten lett for Di Natale. Tottenhams oppgave ble enda vanskeligere etter 56 minutter da Jamie O'Hara fikk sitt andre gule kort. Etter dette måtte Gomes gjøre flere kvalifiserte redninger. Spurs prøvde seg igjen mot slutten av oppgjøret, men Pepe, som kom inn som innbytter i denne kampen, avgjorde kampen etter 86 minutter da skuddet hans gikk stang inn. I en annen kamp i gruppe D vant Dinamo Zagreb med 3-2 hjemme mot NEC.

Sampdoria har slitt i serien, men fikk en ny opptur i UEFA-cupen mot Partizan. Det var Bonazzoli som sendte bortelaget i ledelsen etter 20 minutter. Det var Cassano som sendte innlegget som Bonazzoli kunne sende i mål fra 10 meter. Hjemmelaget presset etter dette og Diarra Laminas skudd ga uttelling etter 34 minutter. Etter pausen hadde begge lag sjanser foran målene, men det var Dessena som sendte Sampdoria i ledelsen etter en knapp time. Samme Dessena hadde også sjanser til å øke ledelsen mot slutten av kampen. I en annen kamp i gruppe C vant Sevilla med 2-0 mot Stuttgart.

AC Milan kunne tillate seg å spare mange av førstevalgene mot Heerenveen. Først mot slutten av kampen kom for eksempel Pato og Ronaldinho inn på banen. Spillemessig var det ingen stor kamp, men Milan viste hvor viktig det er med rutine. Et selvmål av hjemmelagets Jong-A-Pin sendte Milan i ledelsen etter 19 minutter, og Gattuso doblet ledelsen på et skudd fra 15-16 meter fire minutter senere. Samme Gattuso var servitør da Inzaghi sendte bortelaget opp i en 3-0 ledelse etter 69 minutter. Inzaghi har nå scoret 64 mål i Europa-cupene, og det er ett mer enn Reals Raul. Hjemmelaget reduserte rett før slutt da Pranjić scoret på et straffespark. Straffen kom etter at Favalli hadde vært for hard mot Henrique. Milan møter SC Braga i den neste kampen i gruppespillet. Braga som fikk en kjempeåpning etter å ha banket Portsmouth 3-0 i åpningskampen.