Italiensk fotball

Coppa Italia: Finale

Roma og Inter møtes igjen i finalen

24-05-2008 Rune Opstad
Syns du har hørt det før? Det har du. For fjerde gang på rad møtes Roma og Inter i finalen i Coppa Italia.
Konseptet i finalen er forandret denne sesongen, slik at det spilles kun èn finale. Dette er en fordel for Roma, siden finalearenanen er deres hjemmebane - Olimpico. Det var også nytt at kun lag fra Serie A og B deltok i turneringen.

Som sagt har Inter og Roma møttes i de tre foregående finalene. Inter vant de to første, mens Roma revansjerte tapene sist sesong, med suverene 7-4 sammenlagt (6-2 / 1-2). Roma har totalt 8 titler, og vil tangere det mestvinnende laget (Juventus) om de går av med seieren lørdag kveld. Inter har 5 triumfer. Begge lagene har tapt finalen seks ganger, bare Milan (7) og Torino (9) har tapt flere finaler.

Inter spilte uavgjort 0-0 hjemme mot Lazio i den første semifinalen, men vant 2-0 borte i Roma. Roma på sin side slo ut Catania ved å vinne 1-0 hjemme, og spille uavgjort 1-1 på Sicilia.

Spalletti sliter med skadeproblemer foran finalen. Doni fikk skadet skulderen sin på trening, og er tvilsom. Totti er langtidsskadet. Taddei har ikke fått trent skikkelig den siste tiden, mens Panucci har skadet en ankel. Pizzaro er også halvskadet. De to sistnevnte vil bli testet for spill i forkant av oppgjøret.

Sist helgs store helt, Zlatan, spiller definitivt ikke pga en kneskade. Sverige skal spille mot Slovenia på mandag, og Zlatan slutter seg til troppen. Der vil det medisinske apparatet til svenskene vurdere hvor alvorlig skaden er. De fleste tror Zlatan vil være klar til EM-sluttspillet. Inter mangler også Cruz, Materazzi og Cambiasso. Foruten Cordoba, Samuel, Figo, Rivas og Dacourt. Litt av en skadeliste, og mye av forklaringen for at Inter har "slitt" denne våren - laget har vært skade og supensjon utsatt.

Dette kan være Mancinis siste dag på Inter-benken for denne gangen, Mourinhio skriver vistnok under kontrakt med klubben på mandag. Gazzetta har døpt cupen for "Coppa Mancini". Han har spilt finale seks ganger som spiller (2 med Lazio og 4 med Sampdoria) og nå fire ganger som trener (alle med Inter).
Så får vi se om dette blir den siste pokalen Mancini er med og sikrer Inter.

Kampen spilles lørdag 24. mai, med avspark kl. 21.00.