Italiensk fotball

Coppa: Catania videre etter sjokkscoring

29-01-2008 Rune Opstad
Logo%2520Catania%2520Calcio_10Roma og Sampdoria tyvstartet kvartfinalene tirsdag kveld. Onsdag ettermiddag vant Catania 2-1 over Udinese, og er i semifinalen på bortemålsregelen. Lazio tok en sterk borteseier i Firenze, og vant 4-2 sammenlagt. Inter vant 3-2 mot Juve, og gikk dermed videre med 5-4 sammenlagt.
29. januar:
Roma - Sampdoria 1-0 (2-1 sammenlagt)
Kjedelig førsteomgang, noe bedre i andre. Mancini førte hjemmelaget i ledelsen etter en drøy time.

30. januar:
Catania - Udinese 2-1 (4-4 sammenlagt)
Udinese startet kampen best og tok ledelsen allerede etter to minutter av kampen. Men hjemme på Sicilia er Catania tøffe. Spinesi utlignet på straffe før pause, etter at Mascara ble felt. Catania spilte bra, og dette var en fortjent utligning. Takayuki Morimoto skulle bli den store helten for Catania. Ti minutter før slutt kom han inn for Spinesi. Det var et lykkelig valg av Baldini. I kampens siste minutt puttet han nemlig inn målet som sendte Catania til himmels, og til semifinale. Med andre ord, en historisk aften i Catania. Dette blir lagets første semifinale noensinne.

Fiorentina - Lazio 1-2 (2-4 sammenlagt)
Lazio hadde ett mål å gå på fra den første kampen på Olimpico. Semioli utlignet den fordelen allerede før halvtimen var passert. På dette tidspunktet var Fiorentina videre på bortemålsregelen. Det varte ikke lenge. Få minutter etter utlignet serberen Kolarov for Lazio. Hans andre Coppa-scoring i denne turneringen. Rocchi utgjør en av Lazios fryktede angrepsduo (etterhvert trio), og han snudde kampen etter en times spilletid, 1-2. Dette ble også sluttresultatet.

Juventus - Inter 2-3 (4-5 sammenlagt)
Begge lag stilte noe redusert til dette oppgjøret, men førsteomgangen ble likevel særdeles festlig. Inter tok ledelsen allerede etter 10 minutter ved Balotelli. Balotelli som er født i 1990 har bare fått to minutter i Serie A så langt i sesongen, men har imponert i Coppa. Utligningen til Juve skulle komme like etter. Del Piero, som har vært i storform denne vinteren, satte ballen i mål etter 14 minutter. Iaquinta som fikk sjansen på bekostning av Trezeguet førte hjemmelaget opp i ledelsen 2-1 etter 31 minutter. Men Inter kom tilbake og Cruz sørget for at lagene var like langt da han satte et straffespark i mål etter 39 minutter. 2-2 til pause og lagene er like langt.

Balotelli ga Inter en drømmestart på den andre omgangen da han scoret sitt andre mål for kvelden. Etter denne kalddusjen satset hjemmelaget offensivt og både Trezeguet, Palladino og Camoranesi kom inn fra innbytterbenken. Det hjalp lite, ikke minst på grunn av at sistnevnte gjorde en "Bianchi". Etter å ha blitt byttet inn etter 70 minutter brukte Camoranesi bare 15 minutter på å bli utvist. Dermed er Inter videre med sammenlagt 5-4