Italiensk fotball

CL forhåndsomtale: Inter-Fenerbahce og Dynamo Kiev-Roma

26-11-2007 Rune Opstad
Inter møter tyrkiske Fenerbahce i ren gruppefinale, mens Roma helst bør ta poeng i Kiev for å holde Sporting på en armlengdes avstand.
Etter en meget svak start av gruppespillet for Inter i Tyrkia, har de spilt seg stort opp og leder gruppe G med 9 poeng. Tirsdagens motstander ligger poenget bak, mens PSV og CSKA Moskva kun har 4 og 1 poeng. Det betyr at Inter er helt sikre på avansement om de vinner. Når det i tillegg går bra for Mancinis menn i Serie A, ser det lyst ut for Zlatan & co. 2-1 hjemme mot Atalanta var et godt resultat på lørdag, og tapet mot Fenerbahce er det eneste i en offisiell kamp denne sesongen. Vieira, Toldo, Figo og Cesar er skadet for Inter, men bredden i Inters spillerguppa tilsier at dette ikke vil få de store konsekvensene.

CSKA Moskva møter PSV hjemme i den andre kampen i gruppa.

I Romas gruppe står Manchester United med full pott, og Dynamo Kiev uten poeng. Det betyr at det er enten Roma eller Sporting som vil ta den andre plassen som gir avansement. Roma leder dette "heatet" med 7 mot Sportings 4 poeng. Sporting møter United borte på tirsdag, slik at et uavgjort resultat i Kiev vil sannsynligvis bety avansement for Roma. Andreolli, Bertagnoli, Perrotta, Totti, Aquilani, Mexes og Taddei er skadet, men de siste meldingen tilsier at Totti kan være tilbake, i alle fall på benken.