Italiensk fotball

Champions League: vanskelig bortekamp for Fiorentina

20-10-2008 Rune Opstad
Tirsdag reiser Fiorentina til München for å møte Bayern i den tredje runden av gruppespillet. Prandelli valgte å spare flere spillere lørdag kveld mot Reggina, for dette blir tøft.
Group F er meget jevnt så langt, Bayern har 4 poeng, Fiorentina / Lyon har 2 poeng og Steaua står med 1 poeng etter to kamper. Tre av de fire kampene har nemlig endt uavgjort. Det blir viktig for Fiorentina å unngå et tap på Fußball Arena München, og ikke la hjemmelaget stikke av i gruppen. Men laget fra Firenze må bryte en psykologisk barriere, de har aldri vunnet en offisiell kamp på tysk jord. Sist, mot Werder Bremen i 1989/90 sesongen, ble det 1-1. Bayern på sin side har ingen imponerende statistikk mot italienske lag, det har blitt 3 seire, 4 uavgjort og 4 tap. Bare to ganger har den italienske motstanderen unngått å score.

Bayern München er ikke i sin fineste form, sesongstarten er historisk dårlig til tross for at et Klose mål fire minutter før slutt sikret 3 poeng borte mot Karlsruhe lørdag. Fiorentina fikk en grei 3-0 seier mot Reggina lørdag kveld, og er tilbake i toppen av Serie A tabellen.

Fiorentina begynte gruppespillet med et brukbart resultat, 2-2 borte mot Lyon. Dessverre rotet laget bort en "sikker" 2-0 ledelse. Begge målene ble scoret av Gilardino, som virker som å være i sin livs beste form. Langt dårligere var det med 0-0 hjemme på Artemio Franchi mot Steaua i den andre kampen.

Det blir rart for mange La Viola supportere å se sin tidligere helt Luca Toni stille i rødt for kvelden. Toni scoret 47 mål på 67 seriekamper for Fiorentina.

Steaua Bucuresti møter Lyon hjemme i den andre kampen i gruppen.