Italiensk fotball

Champions League: svake italienske resultater

30-09-2008 Rune Opstad
Det ble langt fra noen stor dag i Champions League for Fiorentina og Juventus. Førstnevnte greidde bare 0-0 hjemme mot Steaua, mens Juve skjemmet seg ut i Hvite-Russland.
BATE Borisov - Juventus 2-2
BATE spiller sine Champions League kamper på Dinamo Stadium i Minsk, siden bystadion hjemme i Borisov (5 500 tilskuere som kapasitet) ikke holder CL-standard. Victor Goncharenko (31 år) er den yngste treneren i CL-historien, og han lot sine ellve menn starte helt respektløst mot Juve. De første 13 minuttene hadde hjemmelaget 5 hjørnespark! Og til slutt kom belønningen, midtbanespilleren Kryvets ga de hviterussiske serielederne 1-0 etter 17 minutters spill. 22-åringen Kryvets (Krivets) kom til klubben fra Lokomotiv Minsk i 2006. Og det skulle bli verre, mye verre. I der 23. minutt doblet Ihor Stasevich ledelsen. Stasevich er ingen storscorer, i serien har det kun blitt ett mål denne sesongen. Heldigvis kom Juve-reduseringen kjapt etterpå. Iaquinta scoret på en corner fra Del Piero bare 6 minutter etter BATEs andre mål. Det så lenge ut til at 2-1 skulle bli pauseresultatet, men Iaquinta utlignet 3 (!) minutter på overtid. Nå pustet nok mange på Juve-benken lettet ut.

Etter hvilen var det BATE som tok tak i kampen, og skapte flere målsjanser det første kvarteret. Men storfavoritten Juventus kom stadig mer inn i spillet igjen, og begynte å skape sjanser. Etterhvert ble bortelagets dominans total. Juve fikk imidlertid ikke uttelling, og kampen endte 2-2. Dermed er en av de største overraskelsene i Champions League et faktum. Hele omsetningen i BATE er på 33 millioner kroner, dvs halvparten av det flere av Juve-stjernene tjener per år. Men som kjent, det er ikke pengene som avgjør på banen.

Den andre kampen i gruppen:

Zenit St. Petersburg - Real Madrid 1-2
Veldig bra fotballkamp i St. Petersburg. Et selvmål fra Hubocan ga Real ledelsen allerede i det fjerde minutt. Danny utlignet for hjemmelaget drøye tyve minutter senere. Nistelrooy sikret Real Madrid seieren med sitt 55 Europacupmål på 69 kamper. Det kunne ha blitt mange flere mål, men spesielt Zenit sløste fryktelig med sjansene. Hjemmelaget dominerte stort mot slutten av kampen, og kan bare takke seg selv for at de står uten poeng etter to runder. Real derimot har fått en strålende start på kampanjen med seks poeng.


Fiorentina - Steaua Bucuresti 0-0
Steaua har møtt italiensk motstand ni ganger, men aldri vunnet. Det så ikke bra ut tirsdag kveld. Fiorentina var det beste laget i første omgang, og hadde flest målsjanser. Dessverre for hjemmelaget ble det ikke uttelling. Det første kvarteret etter hvilen ble preget av en masse frispark, og det ble skapt lite foran målene. Så kom Fiorentina mer og mer, men fortsatt ble det ikke noe tellende resultat. 0-0, og andre uavgjort på rad for La Viola.

Den andre kampen i gruppen:

Bayern München - Lyon 1-1
Et selvmål fra Demchelis ga Lyon ledelsen etter 25 minutter. Ze Roberto utlignet for hjemmelaget syv minutter etter hvilen.