Italiensk fotball

Champions League: Roma og Inter

21-10-2008 Ove Opstad
Mens Inter er skyhøye favoritter mot Anorthosis må Roma finne seg i at de fleste tror på Chelsea seier. Inter må likevel være skjerpet når de møter lederlaget (!) i gruppen, og Roma må bygge på andreomgangen mot Bordeaux.
Inter skuffet i den forrige runden da det ble 1-1 hjemme mot Werder Bremen. Nå holder det ikke med en ny poengdeling mot Anorthosis om italienerne vil ha god kontroll i gruppe B. Mourinho ble hyllet etter 4-0 mot Roma, men det er også forventet at Inter skal være en maktfaktor i Champions League. Anorthosis leder den hjemlige serien etter fem runder, men måtte i sin siste hjemmekamp dele poengene med bunnlaget AE Paphos. Etter å ha spilt uavgjort i sin første Champions League kamp mot Werder Bremen banket de Panathinaikos 3-1 i forrige runde. Så det er ikke noe dårlig lag Inter møter onsdags kveld.

Inter topper igjen Serie A, og har skapt en liten luke ned til de andre scudetto favorittene. Selv om Inter har spillere som Jimenez, Figo, Rivas, Maxwell og Vieira på skadelisten kan nå Mourinho sies å stille med et toppet lag. I tillegg vil spillere som Toldo, Samuel, Muntari, Obinna, Adriano og Balotelli kunne utgjøre en råsterk benk.

I den andre kampen i gruppen spiller Panathinaikos hjemme mot Werder Bremen.

Roma ligger nå helt nede på en 14. plass etter tre strake bortetap i serien. Derfor var 3-1 seieren borte mot Bordeaux i Champions League særdeles viktig for selvtilliten, men også for å holde dem inne i kampen om videre avansement. Nå er Roma slett ikke ute av kampen med tap mot Chelsea, men minst ett poeng kan vise å være avgjørende i en jevn gruppe. Chelsea viste enorm styrke i helgen borte mot Middlesbrough, og hjemmelaget fikk i perioder knapt låne ballen.

Foran kampen mot Roma benytter Ray Wilkins igjen sjansen til å påstå at både Roma og italiensk fotball er svakere enn tidligere, og han begrunner det i den økonomiske situasjonen som gjør at engelske lag plukker de beste spillerne rundt om i hele verden. Wilkins unngår derimot å gå nærmere inn på sin egen klubbs økonomiske situasjon, noe som er svært forståelig med tanke på at de går i store underskudd hver sesong.

Wilkins har respekt for spillere som De Rossi, Aquilani og Panucci, men mener samtidig at Chelsea vinner om de spiller opp mot vanlig standard. Roma har Cassetti og Baptista på skadelisten, noe som er langt bedre enn Chelseas skadeforfulgte mannskap. Oljepengene gjør likevel at Chelsea stiller et slagkraftig mannskap på onsdagskvelden.

I den andre kampen i gruppen spiller Bordeaux hjemme mot CFR 1907 Cluj.