Italiensk fotball

Champions League: Milan slo Celtic

04-12-2007 Rune Opstad
Milan slo Celtic 1-0 på San Siro tirsdag kveld, og vant dermed sin gruppe i Champions League. Til tross for tapet slår Celtic følge med Milan til sluttspillet, siden Shaktar tapte 1-2 hjemme for Benfica.
Milan lot flere av sine faste spillere få hvile i kveldens kamp mot Celtic på San Siro. Hele seks spillere var byttet ut etter kampen mot Juventus. Hele backfireren og keeperplassen var skiftet ut, og Inzaghi var satt opp på spissplassen. Det betyr at Gilardino var benket. Men Seedorf var på plass, og fikk i kveld sin 100 Champions League kamp. Hos Celtic spilte tidligere Milanspiller Donati fra start.

Celtic har ikke akkurat Champions Leagues beste bortestatistikk, og det var Milan som førte den første halvtimen av kampen. Dette førte dog ikke til så mange sjansene, og Inzaghi var svak på topp. Den mest aktive i Celtic-troppen var lemenet Strachan på sidelinjen. Tendens til (sekke-)pipekonsert når lagene vandret til pause på stillingen 0-0.

Friskere andreomgang, og Inzaghi spilte seg opp utover i kampen. 20 minutter før slutt kom Cafu seg fri på Milans høyrekant, og fikk slått ballen inn foran mål. Der var selvfølgelig Inzaghi, som satte ballen sikkert i mål. Fortjent 1-0 til hjemmelaget, selv om Celtic også hadde sine sjanser. Inzaghis 63. mål i Europa - ett mer enn selveste Gerd Muller. Kaka` gjorde en kjempeforsering på overtid, men skuddet ble blokkert. Brasilianeren burde også ha spilt en helt umarkert Inzaghi. Kampen sluttet 1-0.

I den andre kampen scoret Benfica allerede etter seks minutter mot Shaktar, det betydde at det på dette tidspunktet var Celtic som avanserte fra gruppen som lag nummer to. Ting såg enda bedre ut for Celtic når Benfica doblet ledelsen i det 22. minutt. Cardozo stod bak begge målene. Shaktar har imidlertid en italiensk måljeger av rang - Lucarelli reduserte til 1-2 på straffe før halvtimen hadde gått. 1-2 ble pauseresultatet i Ukraina. Dette ble også sluttresultatet, noe som gir Benfica plass i UEFA-cupen - mens Shaktar ikke får spille mer i Europa denne sesongen.

Det var forøvrig en norsk dommertrio i Milano, med Øvrebø i spissen. De gjorde en god jobb.