Italiensk fotball

Champions League: krisen vokser i Juventus

20-10-2008 Rune Opstad
Det er et skadeskutt og kriserammed Juventus som tar i mot selveste Real Madrid til gruppespillskamp på Stadio Olimpico i Torino tirsdag kveld.
Etter nok et tap i Serie A lørdag kveld er det full krise i Juventus. Laget ramler nedover tabellen, samtidig som stadig flere av nøkkelspillerne sitter skadet på sidelinjen. Real Madrid derimot slo byrival Atletico 2-1 på V Calderon lørdag kveld i en meget dramatisk kamp, og ligger som "vanlig" i toppsjiktet i La Liga.

Real leder også gruppe H i Champions League etter 2-0 hjemme mot BATE, og en imponerende seier i St. Petersburg mot Zenit (2-1). Juve slo Zenit hjemme i den første kampen, men dummet seg ut med 2-2 i Hvite-Russland mot BATE. Likevel, det er tre poenger ned til BATE og fire ned til poengløse Zenit. Zenit møter BATE hjemme tirsdag, med avspark kl. 18.30, det betyr at Juve-spillerne vet resultatet i den kampen før de spiller mot Real.

Juve-supporterne har gode minner fra den siste hjemmekampen mot Real Madrid i Champions League. Da de møttes i 2004/05 sesongen, hadde Real vunnet hjemmekampen 1-0. Trezeguet utlignet dette i ordinær tid, og Zalayeta scoret vinnermålet fire minutter før slutt i ekstraomgangene. Mange av dere vil huske den fantastisk spennende semifinalen i 2002/03 sesongen også.

Juventus har en utmerket statistikk hjemme mot spanske lag, på 17 kamper har det bare blitt 2 tap. Mot Deprtivo i 2002/03 sesongen og Real Madrid i 1961/62 sesongen. Madrid har kun vunnet 4 av sine 25 kamper på italiensk jord.

Det blir også interessant å se hvilken mottakelse Fabio Cannavaro får av de trofaste på Olimpico. Ikke bare forsvant han etter Calciopoli (dog mer eller mindre frivillig), men i det siste har han hintet mot en overgang til Napoli.

For Ranieri blir det en ekstra spesiell kveld, han har nemlig vært trener for Reals byrvial Atletico.