Italiensk fotball

Champions League: Juve vant, Fiorentina med sterk uavgjort

18-09-2008 Rune Opstad
Mens Roma fortsatt depper over tapet tirsdag, så gjorde de to "nye" italienske lagene det sterkt onsdag kveld.
Juventus var relativt uheldig med trekningen i årets Champions League, og møter sterke lag som Real Madrid og Zenit allerede i gruppespillet. Men starten kunne knapt ha vært bedre. 1-0 hjemme mot Zenit gjør at laget får den roen de trenger i det videre spillet. Det må også føles godt for Ranieri å ha fire stjernespisser å velge blant. Trezeguet og Del Piero ble "hvilt" i helgen, og det var sistenvnte som avgjorde kampen mot Zenit med en kanon et kvarter før slutt. Real Madrid vant som forventet sin hjemmekamp med 2-0 mot BATE.

Vi hadde store forventninger til Gilardino etter overgangen fra Milan, men spilleren er allerede i ferd med å gjøre selv de mest optimistiske tipsene til skamme. I går førte han Fiorentina opp i en råsterk 2-0 ledelse mot Lyon borte i løpet av førsteomgang. Franskmennene har dog en merkelig evne til å komme tilbake i kamper (jf også i den franske ligaen), og Benzema kopierte Gilardinos bedrift i andre omgang. Likevel, uavgjort her er et meget bra resultat. Et bra resultat fikk Bayern München også, de slo Steaua Bucuresti 1-0 i Romania.

Bortsett fra Romas fadese tirsdag har de italienske lagene fått en god start på gruppespillet denne høsten. Samtidig er det viktig å understreke Romas gruppe er såpåss svak at Roma fortsatt har alle muligheter til å rette opp den svake starten.