Italiensk fotball

Champions League: Juve og Fiorentina i tredje kvalifiseringsrunde

Og Napoli møter albansk motstand i UEFA-cupen torsdag

01-08-2008 Rune Opstad
Fiorentina møter Slavia Praha tirsdag kveld, mens Juventus møter Artmedia onsdag kveld i Champions Leagues tredje kvalifiserinsgrunde.
Artmedia kommer fra den slovakiske hovedstaden Bratislava, og er regjerende seriemestre. Artmedia er kanskje ikke så kjent i Norge, men de er ingen hvem som helst. I sesongen 2005/06 kom de til gruppespillet i Champions League ved å slå Kairat Almaty,Celtic og Partizan Beograd i kvalifiseringsrundene. I gruppespillet ble de nummer tre, etter blant annet 3-2 borte mot Porto. Liverpool og Artmedia er de eneste klubbene som har greidd å kvalifiserte seg til gruppespillet helt fra første kvalifiseringsrunde. Artmedias hjemmebane tar bare 7 100 tilskuere, og det blir nok fullt i en eventuell tredjerundekamp mot Juventus.

Likevel, Slavia Praha fra Artmedias naboland Tsjekkia er nok enda ett hakk verre å møte. De regjerende tsjekkiske mesterne har blant annet Vladimír Šmicer i troppen. Slavia har fjorten seriemesterskap. Hjemmekampene spilles på Stadion Eden med en kapasitet på 21 000 tilskuere. Laget kvalifiserte seg for gruppespillet i Champions League for første gang i 2007.

Kampene spilles 12 / 13 august, med returkamper 26 / 27 august. Vinnerne går inn i gruppespillet i Champions League, som starter i september.

I UEFA-cupens andre kvalifiserinsgrunde møter Napoli albanske KS Vllaznia Shkoder den 14. og 28. august, noe som bør være meget overkommerlig. Den greske motstanderen i Intertoto-cupens "finalerunde" var av et helt annet format enn Vllaznia. Vllaznia spiller sine hjemmekamper på Loro-Boriçi Stadium, som tar ca 16 000 tilskuere. Laget har 9 seriemesterskap og 6 cupmesterskap. Albanerne har stort sett gått ut i denne runden hvert år, men rekorden er andre ordinære runde i Cupvinnercupen i 1987/88.