Italiensk fotball

Azzurri: Di Natale reddet Italias ære

07-09-2008 Rune Opstad
Mange fryktet bortekampen mot Kypros - og fikk rett. Italia slet tungt i den første kvalifiseringskampen for VM i Sør Afrika 2010.
Italias lag:
Buffon, Zambrotta, Gamberini, Cannavaro, Grosso, Camoranesi, Pirlo, De Rossi, Di Natale, Toni og Gilardino.

Kypriotisk fotball har hatt en fantastisk høst. Klubblag har allerede kvalifisert seg for gruppespillet i Champions League og den første runden i UEFA-cupen - begge mot kvalifisert gresk motstand. Mange forventet at dette skulle virke positivt inn på landslaget også.

Og det gjorde det. Selv om Di Natale ga Italia 1-0 allerede i det fjerde minutt av kampen. Det offensive spillet fungerte dårlig, og forsvarspillet var heller ikke helt på topp. Det var kun en Buffon i superform som stod frem og viste hva han var god for. Aloneftis utlignet rett før halvtimen var spilt, og Italias spill ble ikke akkurat bedre av det. Og seiersmålet kom ikke før to av de tre tilleggsminuttene i andre omgang var spilt. Igjen var det Di Natale som var frempå.

Bulgaria er forventet å bli Italias tøffeste motstander for førsteplassen i gruppen. Også bulgarerene skuffet med bare 2-2 borte mot Montenegro. Bedre gikk det for Traps Irland som slo Georgia 2-1 i sin "bortekamp".

Italia spiller sin neste kamp hjemme mot Georgia i Udine på onsdag. Irland skal ut i ny bortekamp, denne gangen mot Montenegro.